Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Itt élmény lehet a gyógyulás

2015. 10. 06. 07:05
Forrás: Turizmus.com
Wellness
2015 szeptemberétől új, komplex diagnosztikai központtal és terápiás részleggel bővült a hat és fél éve működő nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium, amely a gyógyulás élményét kívánja nyújtani betegeinek.
Az új létesítményeket a hivatalos megnyitó előtt a sajtónak is bemutatták. A Kastélyszanatórium főként azokra a páciensekre szakosodott, akik mozgásszervi, szív- és érrendszeri egészségügyi beavatkozások, balesetek, valamint civilizációs betegségek kórházi terápiája után olyan otthonos környezetben szeretnének lábadozni, ahol teljesen rábízhatják magukat a szakképzett személyzetre.
Az évtizedek óta természetvédelmi területként számon tartott, szubalpin klímájú környezet, a kristálytiszta magaslati levegő, s az 1894-ben épített, majd 2011-ben teljesen felújított Majláth-kastély eddig is igazi felüdülést nyújtott a betérő, megnyugvásra és gyógyulásra vágyó vendégeknek.
A komplexum olyan betegeknek nyújt egészségügyi szolgáltatásokat, akik nem akarnak órákat utazni, hogy a megfelelő orvosi műszerekkel vizsgálják meg őket, akik nem kívánnak napokat, heteket várni a kontrollra, vagy akik nem szeretnének törődni azzal, hogy hogyan jutnak el például egy csípőprotézis-műtétre egy korszerű kórházba, és akik szakértő gondoskodás mellett, kényelmesen szeretnének gyógyulni. Tapasztalt belgyógyászok, neurológusok, kardiológusok, rehabilitációs szakorvosok felügyelik a gyógyítást, amely a hagyományos orvoslás mellett kiegészítő terápiákat is alkalmaz. Ilyen például a fizikoterápia, a masszázs, rekreációs, relaxációs programok, de dietetikus segít összeállítani a megfelelő egészséges étrendet is.
A mozgásszervi panaszokkal jelentkező páciensek ortopédiai ellátásában nemcsak a rehabilitációra, hanem a teljes terápiára vállalkozik a szanatórium, amelyben partnere a csaknem 2 milliárd forintból megújuló 10 kilométerre lévő balassagyarmati kórház. A Főnix Kastélyszanatórium a kórház korszerű műtőjében végzik a kastély pácienseinek csípő- vagy térdprotézis operációit. Orvosi partnereink olyan nemzetközi hírű ortopédsebészek, akik több száz, sőt ezer fölötti csípő-, illetve térdprotézis műtétet végeztek már el. A műtét utáni lábadozás már természetesen a kastélyban történik, lelkiismeretes egészségügyi szakemberek felügyelete alatt.

Kényelmes és nyugodt környezetben lehet gyógyulni

Az akadálymentesen kialakított területen gyógyászati, tanácsadó, kezelő, konduktív pedagógiai és terápiás helyiségek, valamint egy 20x6 méteres, gyógy-masszázselemekkel kiegészített úszómedence létesült, a terápiás medence része a mozgáskorlátozottak számára kiépített speciális emelőszerkezet. A diagnosztikai tevékenységet új, csúcsszínvonalú orvosi technológia szolgálja ki: kardiológiai UH és hordozható UH készülék, tangentor kádak, térdhajlító és csípőmozgató.
A technológiai fejlesztés, a kényelmes és nyugodt környezet lehetővé teszi azt is, hogy ne csak a rehabilitációs céllal a Kastélyszanatóriumba érkező páciensek testét, hanem a lelkét is gyógyítsa a rehabilitációs folyamat. A Kastélyszanatórium szolgáltatásait kialakító egészségügyi szakemberek ugyanis hisznek abban, hogy e kettő harmóniája nélkül nem lehet tartós a gyógyulás.
Bár a kastélyszanatóriumban a hangsúly a gyógyításon, gyógyuláson van, az ide betérők benyomása mégis inkább az, hogy egy minden kényelemmel ellátott kastélyszállodába csöppentek. Ezt az érzést erősítik az olyan felkínált szolgáltatások, mint például a különféle medencék, szaunák, jakuzzi, fitnesz-és bálterem, vagy a borospince, ahol akár biliárdozni is lehet. A kikapcsolódást keresők pedig többek között olyan szervezett programok közül választhatnak, mint a lovaglás, horgászat, de olyan túrára is indulhatnak, ahol feltöltődhetnek a környék nyugalmától és a csodálatos táj látványától.
 

Szóljon hozzá