Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók További ajánlatok

Kedvenc hangjaink titkai: Horányi Juli

2016. 03. 13. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Horányi Juli csodálatos hangját már az X-Faktor előtt is sokan ismerték a Mius nevű formációból. A tehetségkutató óta Juli szólófelvételeivel hódít, ezekben a hetekben is járja az országot zenekarával. Mindig mosolyog, mindig kedves és hamis hangot talán még soha, senki sem hallott tőle.
Szépek, derűsek, sugárzik belőlük az energia. Nem látszik, és nem hallatszik rajtuk sem fáradtság, sem rossz közérzet, mindig mosolyogva tekintenek ránk és egy pillanat alatt elvarázsolnak hangjukkal, legyen az próza vagy dallam. Új interjúsorozatunkban négy sikeres hölgyet kérdezünk titkaikról: mivel tartják frissen, fitten, egészségesen magukat, mit tesznek azért, hogy még a körülöttünk cikázó vírusok között is megőrizzék egészségüket.

Horányi Julival arról beszélgettünk, hogyan tartja karban hangját, miképpen szeret feltöltődni szabadidejében.
 
Hogyan készülsz egy-egy koncertre? Van-e valami különleges ceremónia, amihez ragaszkodsz?
Horányi Juli: Nincs különösebb rituálé, amit alkalmazni szoktam, inkább csak olyan szokványos dolgok, mint az, hogy előző este igyekszem minimum 7-8 órát aludni, sok vizet inni, mert az éneklésben nagyon hamar ki lehet száradni, ezért kell a folyamatos víz utánpótlás. Kezdés előtt mindig beskálázok, ezt sosem hagyom ki, nem lépnék úgy színpadra, hogy nincs bemelegítve a hangom. Nagyobb koncert előtt több időt szánok rá, kisebb fellépéseknél 15 perc is elegendő.
 
Mindig nagyon kedves vagy, mosolyogsz, gondolom, ez tudatos. Van valami csodaszer, amivel növeled az energiaszinted?
Horányi Juli: Igen, ez abszolút tudatos. Nincs csodaszer, ez egyszerűen egy elhatározás, döntés a részemről és igyekszem tartani magam hozzá, történjen bármi. Nem hagyom el magam, még ha megpróbálnak egy nap százszor belém rúgni, vagy lerángatni, akkor sem. A vitaminok egyébként sokat segítenek, C-, B-vitamint és Magnéziumot szedek rendszeresen, ezek mind jótékony hatással vannak a szervezetem és természetesen az elmém működésére.
 
Amikor az X-Faktor zajlott, nagyon sok feladat hárult rád, szinte az egész napod be volt táblázva. Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, elfogyott az erőd? És mit tettél, hogy végül ezt senki ne vegye észre?
Horányi Juli: Természetesen volt, a műsor végére meg is betegedtem, teljesen elment a hangom. Valószínűleg ez azért volt, mert annyit kellett beszélnem és énekelnem, ezzel együtt kiadnom érzéseimet, a gondolataimat, hogy elnémultam azért, hogy ne kellejen tovább kitárulkozni. Ha van ilyen mélypont, akkor is fel kell állni és továbbmenni. Egyébként, nem szeretem láttatni másokkal, ha gondjaim vannak, ilyenkor bennem ösztönösen elkezd működni az, hogy tartom magam és legfeljebb este a párnámban zokogom ki a bánatom, vagy megbeszélem a bajaimat azokkal, akik a legközelebb állnak hozzám.
Sportolsz, jársz wellnesselni?
Horányi Juli: Nagyon szeretem a Power Plate edzésformát, egy évvel ezelőtt találtam rá. Rövid idő alatt nagyon látványosan formálja az alakot, és mivel a Power Plate gép rezgése stimulálja a mélyizmokat, így kétszer olyan hatékony, mintha nélküle végeznék gyakorlatsorokat. Szeretek futni is, leginkább futópadon, és nagyon ritkán, főleg nyáron, szeretek úszni. Egy évben egyszer-kétszer elmegyek szaunázni is, ilyenkor meg is masszíroztatom magam, de erre tényleg csak ritkán kerül sor.
 
Merre szeretsz leginkább utazni és miért?
Horányi Juli: Sajnos eddigi életemben nem utaztam túl sokat, vagy legalábbis annyit, amennyit szeretnék. Azok a helyek, ahol jártam, mind nagyon szépek voltak, ettől függetlenül van mit pótolnom. Kétszer voltam Berlinben, a város nagy hatással volt rám, oda bármikor szívesen visszamennék, nekem való hely. Mikor jó idő van, szívesen megyek Tihanyba, a Badacsonyt is nagyon szeretem. Szigligeten is nagyon kellemes nyaralni. Debrecent, Szegedet és Sopront is nagyon kedvelem, de nyáron szeretnék ellátogatni Pannonhalmára is, mert ott még nem jártam.
 
Kedveled a „vizes pihenőhelyeket”?
Horányi Juli: A vitorlázást, nyáron a balatoni vagy a tengerparti fürdőzést nagyon szeretem. De imádok az erdőben sétálni, mert a szabadabb, kötetlenebb, természetközeli tevékenységek jobban feltöltenek.

Hogyan tartod karban a hangodat?
Horányi Juli: Egyrészt a helyes énektechnika alkalmazásával, megfelelő bemelegítéssel és sok víz fogyasztásával tudom jó állapotban tartani. Emellett szinte egyáltalán nem fogyasztok alkoholt és káros szereket, mert azok nagyon sokat tudnak rongálni nem csak a külsőn, hanem a hangon is. Ha megbetegszem, akkor mindig megnövelem a napi C-vitamin adagomat, leginkább ez szokott segíteni, de a reszelt gyömbér mézzel és fokhagymával összekeverve szintén csodákra képes. Van még egy fantasztikus gyógyító eszköz is, amit szoktam használni, ez a sósoldatos inhalálás, ami remekül tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításában. Nagyon szeretem a sóbarlangot is, ahol elüldögélek egy kicsit, belélegzem a himalája sót és amikor kijövök, sokkal jobban érzem magam, mert a sóbarlangban mindenféle asztmás, allergiás megbetegedést, légúti gyulladást, hangszálgyulladást is lehet gyógyítani. Még a stressz és a hiperaktivitás kezelésében is segít, nagyon megnyugtató és nagyon jótékony hatása van, bátran ajánlom mindenkinek.

Mi az a szabadidős tevékenység, amit a legjobb szívvel ajánlasz bárkinek, mert te is imádod és mindig kikapcsol?
Horányi Juli: Egyik kedvencem a filmnézés, engem nagyon kikapcsol, másik a futás, ami szintén jó energia levezető. Egy jó beszélgetés, teázás, sétálás szintén nagyon jól fel tud tölteni. Ezek mellett szeretek új dolgokat tanulni, fejleszteni magam, előadásokra, szemináriumokra járni, ahol megtudok valami új információt arról, ami érdekel, így a szabadidőben én ezzel is szívesen foglalkozom. Illetve terveket készítek és összegzem a céljaimat, hogy éppen hol tartok, és hová szeretnék eljutni.
 
Interjúsorozatunk előző részeiben Argyelán Krisztinát, Voga Vikit és Csuha Borit kérdezzük titkaikról - mivel tartják frissen, fitten, egészségesen magukat.
Fotó: Gálos Viktor