Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Minden, amit a thai masszázsról tudni kell

2022. 04. 09. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A thai masszázs nem feltétlen csak a kényeztetésről szól és lehet másnap is fájlaljuk az érintett területeket, de hosszú távon csodát tesz ízületeinkkel, izmainkban, hátfájdalmaink enyhülnek, testileg és lelkileg kiegyensúlyozottá válunk tőle. Érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálni! 

Története

Az ősi terápia Indiából, Buddha idejéből származik és 2500 éves múltra tekint vissza. A thai masszázs-technika a kínai módszerekhez is hasonlít, mert a két ország kultúrája mindig is nagy hatással volt egymásra. 

Milyen egészségügyi előnyei vannak? 

Izmainkban, ízületeinkben lévő feszültséget enyhíti, hatásos az alvászavarokban, a vér-, és nyirokkeringést is serkenti. Egy tanulmány szerint a hosszan tartó hátfájásra panaszkodó betegek számára is nagyon hasznos kipróbálni a masszázs ezen formáját, mert kiegészítő kezelésként tökéletes. A thai életfelfogás szerint fontos, hogy az egész testünkben áramoljon az energia, ezért a fejtetőtől a lábujjakig minden részt átmozgatnak a masszőrök. Az izmok lelazításához ezért nem ritka, ha felállnak a hátunkra, és minden súlyukkal a gerincünkre nehezednek. Minden páciens esetében egyénre szabják a masszázs erősségét, a lényeg, hogy megtalálják a csomókat az izmokban. Utána lehet, hogy fájni fog egy picit a masszírozott terület, de hosszútávú hatásai mindenképpen pozitívak. 

Fajtái 

A hagyományos thai masszázs során fontosak a nyújtó gyakorlatok, testünk energia-pontjainak nyomkodása, gyúrása, amihez könyökkel és lábfejjel is masszíroznak. Nincs szükség olajokra, vagy krémekre hozzá. Az olajos verzió során nem a nyújtásokon van a hangsúly, hanem olajjal masszírozzák át testrészeinket. Ez már inkább keveredik a nyugati technikákkal, különböző illóolajokat is használhatunk hozzá. A thai masszázs gyulladás-csökkentő és regeneráló hatású. Az izom feszültség oldására javasolt gyógynövényes masszázs során inkább a méregtelenítésen van a hangsúly, átmelegítik a gyógynövényeket, vászonzacskóba teszik őket és átmasszírozzák vele olajos testünket. Van, mikor csak a talp, a fej, a nyak kényeztetése történik, de már léteznek kifejezetten sportolóknak, vagy babáknak kitalált thai fogások is. Babáknak a jobb alvás miatt, a sportolóknak az izmok relaxációja miatt ajánlott. Mozgásszervi betegségekkel küzdőknek, vagy terheseknek nem ajánlott a thai masszázs.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem