Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Húsvéti ajánlatokHúsvéti ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Mit öntsünk a szaunakályhára? - A legtöbb gyümölcsös illóolaj tiltólistás

2017. 09. 13. 20:13
Forrás: Spatrend Online
Wellness
A szaunában eltöltött kellemes perceket érdemes szaunaolajokkal feldobni, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk.
A tiszta vízben feloldott illóolaj cseppek a forró kövekre kerülve illatos gőz formájában járják át a szaunát gyakorlatilag pillanatok alatt. A gőz érintkezik a bőrrel és bejut a tüdőbe is, így ezek az olajok nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is kifejtik hatásukat. Az ilyenkor felhasznált készítmények tehát hangulatunkon kívül fizikai síkon is erőteljesen befolyásolnak minket. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyag kerül a forró kövekre, mit engedünk be közvetlenül a testünkbe.

Esszenciális illóolaj a legjobb választás

A legjobb és legbiztonságosabb illóolaj-család az esszenciális olajoké. Egy adott növényből vegyszermentes eljárással nyerik ki az esszenciális olajokat, illatuk erős, hígítatlan formában csomagoljál őket. Ezeket mindig vízzel felöntve kell közvetlenül a kövekre locsolni.

Gyümölcsöst inkább felejtsük el

Mivel a citrusfélék kivételével a legtöbb gyümölcs nem tartalmaz illóolajat, ezért az ilyen illatok mindig mesterséges eljárással készülnek. A mesterséges aromák ráadásul gyakran kőolaj származékokat is tartalmaznak, így mindenképpen természetazonos illataroma a szerencsésebb választás, de hosszú távra egyik sem javasolt szaunázáshoz.

Mi a helyzet a keverékekkel?

Léteznek úgynevezett szaunaolajok, amelyeket kifejezetten szaunákba szántak, és általában valamilyen kevert illatot jelentenek, de az olajok minősége ebben az esetben is erősen megoszlik. A különféle gyártók eltérő mértékben ragaszkodnak a természetességhez, ezért vásárlás előtt mindig győződjünk meg arról, hogy a kiszemelt termék esszenciális olajat és nem mesterségeset tartalmaz.

Szóljon hozzá