Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Nagyszerű tippek a tökéletes otthoni lazításhoz

2016. 10. 09. 19:19
Forrás: hazipatika.com
Wellness
Szeretne wellnessezni, de még nem talált hozzá megfelelő helyet és időpontot? Ne keseredjen el, van néhány egyszerű tippünk, amivel átvészelheti a holtidőt, gyorsan és könnyen feltöltődhet akár otthon is. Tudta, hogy az egyik házimunka például különösen remek stresszoldó? Lássuk!

Számoljunk tízig - de visszafelé!

Ha nem tudjuk elterelni a gondolatainkat egy aggasztó témáról, és emiatt egyre idegesebbek és idegesebbek leszünk, próbáljunk meg tíztől visszafelé számolni, majd újra, egytől tízig. A számokra koncentrálás más irányba fordítja a gondolatainkat, és a kreatív problémamegoldást is segíti.

Masszírozzuk meg a kezünket!

A kézmasszázs azonnali lazítást kínál, még akkor is, ha mi magunknak csináljuk és nem profi gyúrja át a kezünket. A kezünk általában nagyon feszes, merev, és ha ezt ellazítjuk, az az egész testünk lazítását is magával hozza. Különösen azoknak érdemes rendszeresen masszírozni a kezét, aki sokat gépel. A talpunkat is megmasszírozhatjuk, például egy teniszlabda segítségével!

Mosogassunk!

Meglepőnek tűnik, hogy éppen az egyik legutáltabb házimunkát ajánljuk, mint relaxációs technikát, de kutatások kimutatták, hogy a repetitív, egyszerű mozdulatok ellazítanak, segítik megnyugtatni a háborgó gondolatokat és egyfajta "éber álomba" ringatják a szervezetünket. Ennek köszönhetően pedig javul a tanulási képességünk és a kreativitásunk is. Ha a mosogatásra semmilyen módon nem tudjuk rávenni magunkat, bármilyen más ismétlődő mozdulatsor megteszi, például a kézimunkázás vagy a haj fésülése.

Vonuljunk el egy kis időre!

Az egyedüllét és az elcsendesedés nagyszerű módszerek arra, hogy lazítsunk egy nehéz nap után. A legtöbb embernek egy ilyen szentély lehet a fürdőszoba: nem kell feltétlenül gyertyákkal telepakolni (csak ha kedvünk van hozzá), de néhány csepp illóolaj, egy arcpakolás és egy jó könyv hozzájárul a relaxációhoz.

Hallgassunk zenét, énekeljünk, táncoljunk!

Mindegy, hogy az operát szeretjük, a népzenét vagy a rapet, a kedvenc zenéink megnyugtatnak, ellazítanak, felvidítanak, ráadásul meglepően rövid idő alatt képesek hatni ránk. Az éneklésnek is feszültségoldó hatása van, ha pedig táncra is perdülünk, még az egészségünk megőrzését segítő kardiomozgást is végzünk!

Nézzünk meg egy vicces filmet a barátainkkal!

Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra: a nevetés lazító, stresszcsökkentő hatásait több kutatás bizonyította már, mint ahogy azt is, hogy a barátainkkal való együttlét milyen jó hatással van a lelki egyensúlyunkra. A nevetés emellett erősíti az immunrendszerünket és fokozza a véráramlást is.

Sétáljunk egyet a parkban, a közeli erdőben!

A friss levegő, a napsütés, némi mozgás, rövid séta segít kikapcsolni, a tüdőnek és a szívünknek is jót tesz! Engedjük el magunkat, figyeljünk a természet szépségére, szedjünk szép színű leveleket, terméseket!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...