Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Napsütötte bőrszín kockázatok nélkül

2022. 06. 28. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A szép lebarnult bőr magabiztosabbá, sőt optikailag karcsúbbá is tesz. A napozásnak és a szoláriumnak viszont megvannak a maguk káros hatásai, de szerencsére ma már úgy is el lehet érni a kívánt bőrszínt, ha ezt magas fokú bőrvédelemmel és ápolással kötjük össze. A megoldás: az önbarnító!
Összegyűjtöttünk néhány, az önbarnító használatával kapcsolatos fontos tudnivalót és tanácsot azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a barnulási módszerrel.
Bár a napfény hatására a szervezet kellő mennyiségű D vitamint tud előállítani, a direkt napozás miatt a bőr a későbbiekben könnyebben ráncosodik, gyorsabban öregszik és a bőrrák kialakulásának kockázatát is jelentős mértékben megnöveli. A szolárium szintén nem kíméli a bőrünket, hatására túlzottan kiszárad, ezért a nem kívánt ráncosodás folyamata ebben az esetben is hamarabb beindul.
Az előbbiek ismeretében fontolóra kell venni az önbarnító általi barnulást. Így olyan biztonságos és minőségi megoldásokat találhatunk, a melyeket bőrgyógyászok segítségével fejlesztenek ki. Ezek a készítmények képesek megvédeni a bőrt az UVA-sugárzás káros következményeitől, de hidratálnak is, és még vitaminokat is tartalmaznak. Használhatjuk őket egy-egy alkalomra is, de akár egész évben nyárias barnaságot kölcsönözhetnek bőrünknek. Az önbarnítók hatóanyag a bőr felszínét alkotó szaruréteg sejtjeivel reagál, s barnára festi azokat. Káros mellékhatásuk nincs.

Hogyan használja az önbarnítós testápolókat?

Az önbarnítók egyetlen hátránya a foltosodás, amit azonban pici odafigyeléssel könnyedén elkerülhetünk.
A testápolókat általában zuhanyozás, fürdés után használjuk, ugyanez vonatkozik az önbarnítósokra is. Az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében érdemes testradírt használni. A túlságosan száraz bőrre pedig először vigyünk fel normál testápolót is. Azt is érdemes tudni, hogy a vizes, nedves bőrön nem egyenletesen szívódik fel az önbarnító hatóanyaga, így fürdés után meg kell várni, még teljesen megszáradunk. Az önbarnítós testápolót egyenletes mennyiségben vigyük fel a bőrre, majd dolgozzuk bele alaposan. Ha mindezeket a tanácsokat betartjuk, elkerülhető a foltosodás, az eredmény a gyönyörű, egyenletesen barna bőr lesz.
Az önbarnítót tartalmazó testápolókat, és krémeket naponta egyszer használjuk. A természetes barnaság 3-5 nap múlva lesz látható. A megszerzett szín érdekében célszerű a rendszeres használat. Az önbarnító használata után mindig kezet kell mosni, különben sárgás foltok keletkezhetnek a tenyerünkön. Azt is érdemes tudni, hogy a nem teljesen felszívódott testápoló vagy krém foltot hagyhat a ruhákon, bár szerencsére ezeket mosással el lehet távolítani.
Az önbarnítós testápoló kevesebb önbarnítót tartalmaz, mint a sima változat, a hozzáadott hidratálókrém miatt viszont sokkal egyenletesebben lehet a bőrön eloszlatni. Az arc bőrére a külön erre a célra kifejlesztett termékeket ajánlatos használni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...