Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Néhány jó tanács, hogy stressz nélkül teljen a karácsony

2023. 12. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Az év egyik legszebb, de sokak számára legstresszesebb időszaka is a karácsonyi ünnepek ideje. Rohanás, bevásárlás, vendégvárás, sütés-főzés… azt sem tudjuk, hol áll a fejünk! Hiszik vagy sem, csak rajtunk múlik, hogy a karácsony az állandó idegeskedésről, vagy békéről, szeretetről, megnyugvásról szól-e. Adunk néhány tippet: hogyan lehet idén végre stressztől mentes az ünnep!

A karácsony nem egy megoldandó feladat

Bár tudjuk, hogy sok a munka, sok időt igényel az előkészítés, a karácsonyi készülődés közepette se feledkezzünk el a pihenésről. A mézeskalácssütés és az ajándékvásárlási túra közben iktassunk be kisebb „szüneteket”. Üljünk le egy kávéra, menjünk el hosszabb sétára, ne hagyjuk ki az edzőteremet és ne mondjuk le a baráti találkozókat sem. Ha elvesszük magunktól a pihentető, örömteli pillanatokat, a karácsony úgy él majd a fejünkben, mint „megoldandó feladat, amiért mindent fel kellett adnunk”.

Együtt könnyebb

Azon se gondolkodjunk sokáig, hogy kérjünk-e segítséget a családtagoktól, vagy elfogadjuk-e a mások nyújtotta segítő kezet. Egyáltalán nem kell mindent egyedül csinálni. A közös süteménykészítés remek családi program, a közös lakásdíszítés is jó móka lehet és a bevásárlás is könnyebben megy, ha nem egyedül kell szembeszállnunk a tömeg erejével.

Ajándékvásárlás nyugodtan

Talán még most sem késő arról dönteni, hogy nem mi magunk fogjuk bejárni a várost a karácsonyi vacsora hozzávalóiért, hanem igénybe vesszük valamelyik cég házhoz szállítási szolgáltatását. Így otthon, halk zene mellett a számítógép előtt ülve válogathatjuk ki, mire van szükségünk, utána pedig már csak annyi dolgunk van, hogy ajtót nyissunk a termékeket szállító futárnak.
Sokak számára azért stresszes az ünnep, mert úgy érzik, ebben a pár napban minden rokonukat muszáj meglátogatniuk, muszáj mindegyiküket személyesen köszönteni, bármilyen messze is élnek egymástól. Ilyenkor a karácsony másról sem szól, mint az autóba beszállásról és kiszállásról és rövid látogatások utáni búcsúzkodásokról. Fogadjuk el, hogy három nap alatt nem lehet minden rokont felkeresni. Próbáljuk úgy szervezni az ünnepet, hogy egy helyen gyűlhessen össze a család, vagy ha nagyon muszáj, hagyjunk a látogatásokból, az ünnep utánra is. A távol élő rokonok meg fogják érteni, mi pedig végre nyugodtan élvezhetjük az otthon melegét karácsony idején.

Álljunk meg egy percre

Ha már nagyon belefáradtunk az ajándékok utáni rohangálásba, ha már tele az orrunk a sütemény illatával és épp esélytelennek tűnik a karácsonyi díszek kiválogatása, tegyük félre egy kicsit a készülődést és iktassunk be valami olyan programot, amire régóta vágyunk. Menjünk el egy fürdőbe, masszíroztassuk meg a testünket, kérjünk valamilyen nyugtató wellness vagy spa kezelést. Meglátják, megéri az „elvesztegetett idő”, hiszen utána sokkal nyugodtabban, új erőre kapva folytathatjuk a készülődést.

Ha tehetjük, utazzunk el pihenni

A családi karácsony egyik legszebb eseménye lehet, ha közösen elutazunk valahova. Talán elsőre szokatlannak tűnik az ötlet, de higgyék el, nagyon jól fogják érezni magukat, ha fogják az egész családot és elmennek egy kellemes hotelbe vagy bérelnek egy házat és ott töltik az ünnepet. A legjobb, ha valamelyik fürdővárosunkat használják, ahol a karácsony előtti stressz is könnyedén elűzhető.

Érjük be kevesebbel

A legfontosabb, hogy ne akarjunk többet és jobbat, mint amire képesek vagyunk. Nem kell nekünk megszervezni a világ legnagyobb karácsonyi ünnepségét, nem kell nekünk megsütni a legtöbb féle süteményt és megvenni a legtöbb ajándékot. Süssünk és főzzünk annyit, amennyit kényelmesen meg tudunk csinálni, ha pedig nem kezdtük el időben a lakás feldíszítését, hát érjük be kevesebbel is. Ha ezúttal úgy döntünk, hogy a „tökéletes” helyett az „elég jó” is pont megfelel sokkal több időnk lesz arra, amiről a karácsony valójában szól, az együtt töltött, szeretettel teli pillanatokra.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...