Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Nem maradna végre csendben? - Ezt tegye, ha a masszőr folyton dumál

2022. 07. 29. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Volt már dolga olyan masszázsterapeutával vagy kozmetikussal, aki egyszerűen nem bírta abbahagyni a dumálást?

Miközben ön szeretne elszenderedni és relaxálni a terapeuta társadalmi életet próbál élni. (Ez akkor fordul elő a leggyakrabban, mikor rendszeresen járunk valakihez és a viszonyunk már-már baráti.)
Néhány terapeuta egyszerűen csak nem érzi a határokat, és el szeretné mesélni, mit csinált előző este, mi a gond a barátjával, vagy meg akarja tudni, önről ugyanezeket. A kozmetikusok többnyire a bőrápolási szokásainkról kérdeznek, de ez is átcsaphat abba, hogy megpróbál valamilyen terméket ránk sózni. Ilyen esetekben nincs értelme csendben szenvedni, hiszen a masszázs és az arckezelés lényege, hogy élvezzük.
Íme a szuperudvarias megoldás
Egy szuperudvarias és biztos módszer az ilyen helyzetek megoldására, ha egyszerűen annyit mondunk: "most megpróbálok kicsit elbóbiskolni és relaxálni". Száz százalék, hogy a terapeuta venni fogja a lapot és mindenki nyer. Ön megkapja az élvezetes, nyugtató masszázst, a masszőr pedig biztos lehet abban, hogy pontosan olyan szolgáltatást nyújt, amilyet ön szeretne.
Az egészben az legjobb, hogy nem kell azt mondanunk: "lenne kedves végre csendben maradni". Ennek ellenére ön tökéletesen ura a beszélgetésnek. Amikor olyan kedve van, társaloghat, amikor pedig elszenderedne inkább, akkor egyszerűen elszenderedik. És mindezt anélkül, hogy udvariatlannak vagy idegesnek kellene éreznie magát.
A fortyogásnak nincs értelme
Annak semmi értelme, hogy az egész kezelés alatt magában fortyog, majd panaszt tesz a főnöknél. Ezzel csak stresszessé válik egy olyan élmény, aminek pont a nyugalomról kellene szólnia. Ráadásul, ha a terapeuta szabadúszó, akkor nincs is más, akihez fordulhatunk.
A kozmetikusok még beszédesebbek tudnak lenni, már csak azért is, mert a munkájuk része, hogy tájékozódjanak arról, miként ápolja otthon a bőrét. Tehát készüljön fel néhány azzal kapcsolatos kérdésre, hogyan kezeli arcbőrét és milyen termékeket használ. Az alapgondolat e mögött az, hogy adjon önnek néhány általános jellegű tanácsot a bőrápolást illetően és fejlessze az otthoni rutint. A kozmetikus valószínűleg azt is ki szeretné deríteni, csinál-e esetleg valami olyasmit, ami kifejezetten károsan hat az arcbőrére.
Egyértelmű utalás
Sokan igényt is tartanak a tanácsokra, azonban van, aki nem szeretné ezt a témát kitárgyalni. Ha ön is ezek közé tartozik, csak mondja meg a kozmetikusnak, hogyan kezeli otthon a bőrét és tegye hozzá, "elégedett azokkal a termékekkel és módszerekkel, amiket használ". Ez egyértelmű utalás arra, nem szándékozik másra váltani.
Az is előfordul, hogy a kozmetikus beszámol róla, mikor éppen, mit csinál és miért, vagy elkezdi ecsetelni egy bizonyos általa alkalmazott termék előnyeit. Valakit ez érdekel, másokat pedig nem. Ha az utóbbiak közé tartozik, mondjon csupán ennyit: "nem kell beszámolnia arról, mit csinál. Inkább elszenderedek és relaxálok".
A gondolatolvasás nem működik
Egyesekben persze felmerül a kérdés: nem kellene tudnia egy terapeutának a testbeszédből, hogy a kliensnek mire van szüksége. Erre a válasz természetesen "igen". Ugyanakkor a terapeutákat arra oktatják, ha beszélgetésről van szó, kövessék a pácienst. Általában miután feltett néhány általános jellegű kérdést a vendég állapotáról és igényeiről nem beszél tovább, hacsak ön nem beszél hozzá.
Ugyanakkor akad olyan terapeuta is, aki szeret beszélgetni. De előállhat olyan helyzet is, hogy vendég a kezelés elején még közlékeny kedvében volt, de később már inkább relaxálna... A terapeuta nem gondolatolvasó, tehát udvariasan közölje, mire van szüksége és relaxáljon.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem