Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Otthoni pedikűr: hogy ne legyen ciki a szandál

2022. 05. 11. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Tavasszal előbújnak az edzőcipő és a csizma fogságából lábaink. Ha otthoni is pedikűrözünk néha, nem kell majd szégyenkeznünk, ha a szandált húzunk.
Az emberek gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a lábápolásra, pedig a laza vagy éppen túl szoros cipők és az egész napos állás megteszik a hatásukat. Többnyire csak akkor kezdünk odafigyelni, mikor már megvan a baj és sajogni kezdenek. Szerencsére azonban van annak néhány egyszerű módja, hogy rendbe hozzuk lábainkat és megelőzzük a további problémákat.
Először is szabadítsuk meg körmünket mindenféle régi lakktól, majd áztassuk a lábunkat forró vízbe, amihez adhatunk fürdő vagy Epsom sót. Hagyjuk a vízben tappancsainkat öt-tíz percig. Ezek után távolítsuk el az elhalt hámréteget és puhítsuk meg a talpunkat egy kis kefével. Ha végeztünk, tegyük vissza a vízbe a lábunkat.
Használjunk lábradírozó krémet a durvább területek - a sarkak és a lábujjak oldalsó részének - megpuhításához. Ha bemasszíroztuk a krémet, habkővel távolítsuk el a maradék durva bőrfelületeket. Vegyük ki a lábunkat a vízből, szárogassuk meg egy puha törölközővel és masszírozzuk meg valamelyik kedvenc krémünket használva.
Ha végeztünk a masszázzsal, ideje egy kis figyelmet fordítani a körmökre is. Vágja le és formázza meg körmeit egy ollóval és egy reszelővel, majd az erre szolgáló eszközzel óvatosan tolja vissza a körömre húzódó bőrt.
Ezt követően kiegyengethetjük a körmök felületét egy átlátszó alapréteggel. Így könnyedén eltüntethetünk minden egyenetlenséget, ami elbukkanna, ha közvetlenül vinnék fel a körömlakkot. Ha megszáradt az alap, jöhet egy réteg a kedvenc színű lakkunkkal - érdemes ebből is több réteget felvinni, hogy tovább tartson a végeredmény. Időközben takarítsunk fel minden foltot, amit a lakkal ejtettünk egy körömlakklemosóba mártott szivaccsal vagy fülpiszkálóval. A tökéletes remekmű befejezéséhez utolsónak vigyünk fel még egy átlátszó réteget.
Ezek után a lábaink garantáltan bármire készen állnak. Ha rendszeresen elvégezzük otthon ezt a kezelést, akkor megelőzhetőek a fájdalmas bőrkeményedések és a berepedezett bőr is. Ennek ellenére nem szabad elfeledkezni lábunk mindennapi gondozásáról sem, a kényelemes, megfelelően támasztó cipő és lábunk alapos megszárogatása fürdés után mind alapvetőek egészségük megőrzése és a különböző fertőzések elkerülése végett.
Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...