Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Pucéran vagy fürdőruhában? Ezek a szaunázás íratlan szabályai

2016. 01. 24. 09:12
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Télen még azok is szívesen elcsábulnak egy kis szaunázásra, akik egyébként ritkán izzasztják magukat. Azonban mielőtt bevetnénk magunkat a forróságba, nem árt tisztában lenni néhány alapvető illemszabállyal.
1. Az első és legelemibb szabály, hogy mindig zuhanyozzunk le szaunázás előtt. Miután eltávolítottuk testünkről a szennyeződéseket, töröljük magunkat szárazra és úgy lépjünk be a szaunába.
2. A lábbeliket mindig parkoljuk le a szauna előtt. Semmi esetre se mászunk fel a padokra papucsban.
3. Hazánkban még nem igazán elterjedt a fürdőruha nélküli szaunázás, minden fürdőben eltérőek a szokások e tekintetben. A legegyszerűbb, ha a helyi szabályokhoz alkalmazkodunk. Ha szauna lepedőben szaunázunk takarjuk el törzsünket és az intim területeket.
4. Tartsuk szem előtt a higiéniai szempontokat és mindig úgy üljünk vagy feküdjünk le a padra, hogy mindenhol legyen alattunk lepedő vagy törölköző.
5. A szaunába pihenni és relaxálni járnak az emberek, éppen ezért nem illik folyamatos beszéddel zavarni a többi szaunázót, különösen igaz ez szauna felöntések esetén.
6. Soha ne öntsünk a kövekre vizet vagy olajat anélkül, hogy a többi bent tartózkodót megkérdeznénk. Ha a jelenlevők beleegyeztek a felöntésbe, vegyünk egy kanál vizet a kályha mellett található vödörből, csepegtessünk bele néhány csepp olajat és „locsoljuk” a kövekre. Ha a vödörbe csepegtettük az olajat, akkor cseréljük ki a vizet, mikor kimegyünk a szaunából.
7. Ne járkáljunk ki-be a szaunába, és ügyeljünk rá, hogy rendesen bezárjuk magunk mögött az ajtót.
8. Szaunázás után mindig zuhanyozzunk le hideg vagy langyos vízzel és csak ezután mártózzunk meg a merülő medencében. Szaunázás után mindenképpen pótoljuk az elvesztett folyadékot – erre az ásványvíz a legalkalmasabb.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...