Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Sisi szépségtrükkjei – Vajon ma kipróbálnánk őket?

2022. 07. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Sisiről, azaz Erzsébet királynéról, Ferenc József császár hitveséről mindenki ismer legendákat. Tudták, hogy bőre szépségéért még a nyers hús pakolást is bevetette? Jöjjön néhány a szépségápolási fortélyai közül!
Sisiről tudjuk, hogy gyönyörű volt, hogy nagyon odafigyelt az alakjára, sokat sportolt, állandóan diétázott, gyönyörű haja volt és legendásan karcsú dereka. De nemcsak Sisi megjelenéséről, hanem szépségápolási fortélyairól is rengeteg feljegyzés maradt ránk. A trükkök régiek, hiszen a napokban már Erzsébet magyar királynővé koronázásának 150. évfordulóját ünnepeltük, de sok közülük talán még ma is kipróbálható.

Bőre szépségéért még a nyers hús pakolást is bevetette

Erzsébet szépsége már az életében legenda volt, amelyet örökre szeretett volna változatlanul megőrizni. Fejlett kozmetikai ipar híján mindent bevetett, amiről azt hallotta, hogy megőrzi a bőr fiatalságát egészen az eperpakolástól kezdve a meleg olívaolaj-fürdőig. Különleges szépségápolási trükkje is volt, bőrére állítólag esténként nyers borjúhúst tett, mert hitt benne, hogy puhítja a bőrt és jó mélyen felszívódnak a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok. Testét gőzfürdővel és az azt követő hétfokos hideg vízben való pancsolással tartotta feszesen. Heti egyszer pedig kifejezetten forró, gyógyfüves-olajos kádfürdőt vett, olyan gyógynövényekből keverve, ami csak elképesztően forró vízben fejti ki hatását. A fürdő után órákig masszíroztatta magát. Nagyon hiú volt, még szépsége teljében eldöntötte, hogy az öregedés első jeleinek megjelenésekor fátyol és legyező mögé rejti arcát. Bár az akkori lesifotósok mindent megtettek, hogy megörökítsék, Erzsébetnek minden alkalommal sikerült kijátszani őket.
Sisi szépségtrükkjei – Vajon ma kipróbálnánk őket?

Bármit megtett a hajáért

Köztudott, hogy Sisi hihetetlenül büszke volt a hajkoronájára, amely sötétszőkéből gesztenyebarnává sötétült az évek során és a császárné bokájáig ért, és állítólag ötven éves koráig nem is őszült. A napi hajápolás 2-3 órán át tartott, a háromhetenkénti hajmosás egy egész napot vett igénybe. A tisztításhoz állítólag pálinkát és tojást kevertek össze, és azzal mosták a haját, de van, aki azt állítja, hogy 30 tojássárgáját és egy fél üveg brandyt mixeltek samponnak. Hajöblítéshez ecetből, levendulából, narancsvirágvízből és csalántinktúrából kutyultak valami finomat a szolgák. Esténként kibontották legnagyobb kincsét: a hosszú haját, aztán Sisi lefeküdt az ágyra, a szolgálók pedig szépen kiterítették a haját körülötte, hogy ne feküdjön rá éjszaka. Reggel aztán jött a fodrász, akinek fehér kesztyűt kellett viselnie, amire tilos volt gyűrűt húznia, csak így fésülhette órákon át a császárné haját.
Sisi szépségtrükkjei – Vajon ma kipróbálnánk őket?

Elképesztő diétát tartott és sokat sportolt

Erzsébet 172 centiméter magas volt, ehhez pedig 50 kilót nyomott. Legendás karcsúságát tovább fokozta azzal, hogy lehetetlenül szűkre fűzték a derekát. Testét a sporttal tette tökéletessé, Európa egyik legjobb női lovasa volt, minden palotájában tornaszoba állt rendelkezésére, ahol edzhette magát – a gyűrűn lógva, a súlyzókat emelgetve.
Sisi szépségtrükkjei – Vajon ma kipróbálnánk őket?
Később a lovaglás helyett a gyaloglás vált a mániájává, órákig képes volt fékezhetetlen tempóban gyalogolni. Ha lett volna ilyen akkoriban, a fitneszkirálynő címet is kiérdemelte volna, annyit mozgott. Egyfolytában diétázott, hogy karcsúságát megőrizze, voltak napok, amikor csak egy kis teát iszogatott és pár narancsot evett mindössze.
Sisi szépségtrükkjei – Vajon ma kipróbálnánk őket?

Neki is volt szépséghibája

Persze azért ne gondoljuk, hogy Sisi hibátlan szépségű volt. Mint mindannyiunknak, neki is volt szépséghibája: nagyon rosszak voltak a fogai. Fiatalkorában a túlzott édesség fogyasztása, később pedig a különböző betegségek rontottak a fogai állapotán. Erzsébet nagyon szégyellte rossz fogait, legtöbbször csukott szájjal mosolygott. Mindent megpróbált, hogy megmentse, helyrehozza őket, de ez abban a korban szinte lehetetlen volt. Idős korára állítólag műfogsort viselt, de erről sohasem volt szabad szót ejteni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...