Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Szauna sapka, szauna szoknya - Ez meg mire jó?

2016. 02. 14. 08:23
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Párna, ruha és sapka – számtalan izgalmas kellékkel lehet kényelmesebbé tenni a szaunázást.
Mikor szaunázni készülünk általában egy papucsot, egy fürdőruhát és egy törölközőt pakolunk be a batyunkba. Azonban az igazán profi szaunázók számos egyéb kellékkel tehetik és teszik is komfortosabbá és élvezetesebbé az izzadást. Nézzük, melyik szauna kellék, mire jó!

Dörzsik

A szauna kellékek közül talán a különböző dörzsik a leginkább elterjedtek, ezeket még a kevésbé gyakorlott szaunázók is gyakran alkalmazzák. Ezek között akad kefe, kézre húzható szivacs, de kesztyű dörzsi is. A dörzsik lényege, hogy eltávolítják a bőrfelületről az elhalt hámsejteket, így simábbá és egészségesebbé varázsolják a bőrt.

Szauna lepedő és ruhák

Hazánkban még a legtöbb helyen a fürdőruhás szaunázás a megszokott, azonban egyre terjed az egészségesebb szauna lepedős variáció is. Ilyen esetekben a fürdőkben többnyire ingyenesen biztosítanak legalább egy szauna lepedőt, de ha valaki nem szeretne a közös készletből választani, vagy az egyedi megoldásokat kedveli, vehet magának színes, csíkos, mintás vagy táskává összehajtható szauna törölközőt is. Hölgyek választhatnak egy- vagy kétrészes szauna ruhát, az urak pedig szauna szoknyát. Ez utóbbiak lényege, hogy kényelmesebbek, mint a magunkra tekert törölköző vagy lepedő, kisebb eséllyel csússzanak le rólunk, anyaguk jó nedvszívó képességgel rendelkező frottír vagy pamut.

Szauna sapka

Rendszeres szaunázás esetén érdemes külön figyelmet fordítani a haj védelmére, mivel a szaunában történő izzadás a hajgyökereknek nem tesz jót. A közvetlen hőhatástól szauna sapkával lehet megvédeni a hajhagymákat. A szauna sapkák többsége filcből készül, forma tekintetében azonban szinte végtelen a kínálat, a kalózsapkától, a cowboy kalapon át a bagoly mintásig.
Szauna sapka, szauna szoknya - Ez meg mire jó?
Íme egy macskás szauna sapka

Szauna párna

Ha igazán kényelmesen szeretne szaunázni, akkor érdemes beruházni egy szauna párnába. A párna huzata jó minőségű vászonból készül, könnyű, nem gyúlékony anyaggal van töltve és gyorsan szárad.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...