Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Szaunaszeánsz: eláruljuk, mire kell számítani

2016. 03. 14. 20:15
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Nemrégiben már felfedtük a profi szaunázók kellékeinek titkait, most eláruljuk azt is, mire számíthat az egyszerű fürdőlátogató egy szaunaszeánsz vagy felöntés során.
A szauna programok elsősorban abban különböznek a hagyományos szaunázástól, hogy a folyamatokat a szaunamester irányítja. A szaunamester fokozatosan hevíti fel a helyiséget, általában háromszor önti fel a kályhát, alkalmanként szellőztet, emellett pedig különböző ventillációs technikák alkalmazásával megkavarja a levegőt ezzel is befolyásolva a hőérzetet. Az eleve egészséges szaunázás hatásfokát tovább növeli a különböző illóolajok használata.
A szaunamester a forróság mellett a hangulatról is gondoskodik, válaszol a felmerülő kérdésekre, hasznos információkkal látja el a vendégeket. Kiosztja a szeánszhoz előre elkészített bőrápoló anyagokat – ez lehet hidratáló vagy bőrradírozó keverék –, illetve elmondja, hogy kell azokat helyesen alkalmazni.

Rengetegféle szaunaszeánsz létezik

A szauna rituáléknak számos válfaja létezik attól függően, hogy milyen vizet öntenek az izzó parázsra, mennyire fűtik fel a helyiséget vagy milyen anyagot használnak a bedörzsöléshez. Léteznek aromás, jeges vagy sörös felöntések, de akadnak csokoládés vagy mézes szeánszok is.
Szeánszokat finn szaunában és gőzben is szokás tartani, tizenöt percnél általában nem nyúlnak hosszabbra. A szaunázás alapvető szabályait természetesen itt is illik betartani – viseljünk szauna lepedőt, helyezzünk magunk alá törölközőt, ne vigyünk be papucsot. A program végén mindenképpen hűtsük le magunkat és pihenjünk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...