Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Thalasso terápia: így gyógyít a tenger

2021. 11. 10. 08:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Az algák jótékony hatásáról már sokat hallottunk, szépségipari felhasználásuk jól ismert, mindennapi kozmetikumaink összetevői között is sok esetben megtaláljuk a „tengeri élet nyomait”.
De vajon tudták-e, hogy egy teljes kezelés rendszer épül az algákra? És tisztában vannak vele, minek köszönhető bőrre, szervezetre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatásuk? Ismerjék meg a thalasso terápiát!

Régóta használja az emberiség

A tengervíz, a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző és szépítő hatását ősidők óta ismeri az emberiség. A történelem során a tengeri népek egyszerűen a mindennapokban “algafürdőt” vettek, a halászok pedig gyerekeiket dörzsölték be algával, hogy ettől erősödjenek. A thalasso terápia neve a görög eredetű thalassa, azaz tenger szóból származik és már az ókori Görögországban is alkalmazták a tengervizet az egészség érdekében. A thalasso terápia fogalmát azonban egy francia orvos ismertette meg a világgal, ő használta először tudatosan gyógyítás céljára a tenger erejét, majd az orvoslás mellet a szépségiparban is elkezdték használni a tenger és a tengeri élővilág jótékony hatásait.

El sem hinnénk, mennyi csodát rejtenek az algák

Később a biológusok felfedezték, hogy a tengervíz összetétele hasonlít az emberi vérplazmáéra, ráadásul tele van jóddal és cinkkel, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára Az algák igazi ,,ősi erővel” bírnak, bioaktív vegyületek és visszavezetnek az élet forrásához a tengerhez és a vízhez. Hihetetlenül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, koncentrálják a tenger értékes kincseit, magnéziumot, vasat, cinket, szelént, jódot, vitaminokat, aminosavakat. Csökkentik a koleszterinszintet, védelmet nyújtanak a fizikai megerőltetéssel szemben, erősítik az immunrendszert, védik a hajat, körmöket, regenerálnak, fenntartják a szervezet öngyógyító erejét. Bizonyos ionokat pedig képesek akár tíz-százezerszeresére koncentrálni így egy kg alga annyi nyomelemet és ásványi anyagot tartalmazhat, mint tíz-százezer liter tengervíz.
Thalasso terápia: így gyógyít a tenger

Gyógyításra ma is használják

S hogyan használják ma a gyógyításban a tenger erejét? A korábbi, pusztán tengervízkezelés az utóbbi években egy „tenger körüli gyógykezeléssé” szélesedett ki, ugyanis a tengervíz gyógyító hatása mellett pakolásokat vagy iszap- és algafürdőket, ill. egészséges tengeri klímában való időtöltést is alkalmaznak egyidejűleg. A thalasso terápia gyógyító célú alkalmazásai igen sokrétűek: stressz, kimerültségi állapotok, immunrendszer erősítése, szív- és keringési problémák, visszérbetegségek, reumatikus fájdalmak, sportsérülések, bőrproblémák, bélbetegségek. A sós víz a testet két és félszer könnyebbé teszi, s így mentesíti az ízületeket a terheléstől. A fájdalom a tengervízben gyorsan csillapul. A sós víz ezen kívül fertőtlenít antiszeptikusan, vérzéscsillapító, s így sokféle bőrbetegségen is segít, hatékony az ekcéma és az allergiás bőrpanaszok kezelése terén.

Szépségünkért a wellnessben és otthon is hasznos

Ahogy a gyógyításban, úgy a szépségiparban is thalasso terápia magába foglal minden olyan kezelési formát, amelyben tengervizet, illetve az azt koncentráltan tartalmazó tengeri algát, tengeri sót, vagy tengeri iszapot alkalmazzák. Ilyen thalasso kezelések az algafürdők, a tengervizes medencében végzett mozgásterápiák, víz alatti masszázs, tengeri sóval végzett peeling, alga- és iszappakolások vagy a masszírozás. A thalasso algapakolás során algakivonatokkal kezelik a testet, melynek hatására értékes ásványi anyagok jutnak a szervezetbe, javul a bőr feszessége és a szerkezete. Kiemelkedő még a thalasso iszappakolás, melynek során elsősorban a kaolin és a timföld szerepét kell kiemelni. Ezek a vitalizáló ásványi anyagok nyugtatják, tisztítják és fertőtlenítik a bőrt. Hatásos a tengervizes fürdő is, amely javítja a szövetek oxigénellátását, izomlazító és relaxáló hatású. Fokozza az anyagcserét, és elősegíti a szervezet méregtelenítését. A víz magas ásványi anyag és nyomelem tartalma revitalizálja, hidratálja a bőrt, és serkenti a méregtelenítő folyamatokat. A thalasso masszázs után bőrünk látványosan puha és lágy lesz, köszönhetően a tengeri kivonatokat tartalmazó ápoló és hidratáló krémeknek. Népszerű még a body wrapping, más néven testtekercselés, melynek során a testet olyan vászonba csavarják, melyet méregtelenítő anyagokkal itattak át. A kezelés karcsúsít és feszesíti a bőrt, méregtelenítő és relaxációs hatással van szervezetünkre. A kezelések nagy része, megfelelő kozmetikai készítményekkel, otthonunkban is elvégezhető, melyeket tengeri sóval végzett peeling után ajánlott alkalmazni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...