Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Thalassoterápia, a módszer, ami a tenger gyógyító erejét használja

2023. 06. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A thalassoterápia tengervíz és tengeri algák segítségével pezsdíti fel a testet és a bőrt, hidratál, javítja a vérkeringést, így ha tengerparton nyaralunk, kötelező kipróbálni ezt a Franciaországban tökéletesre fejlesztett módszert.

Mióta létezik a franciák terápiája?

Thalassoturizmusnak hívjuk azt, amikor a tenger mellett, vagy a tengervízre épül a terápia, és ehhez vizet, algákat, vagy a tenger sóját is felhasználják. A „thalasso” szó görögül tengert jelent. A tengervizet egészségügyi célokra már az ókori Egyiptomban, és a görögöknél is ismerték, különböző iszapos kúrákat tartottak. Bár már a 16. században is javasoltak tengervízi kúrát III. Henriknek, de Louison Bobet, a Tour de France többszörös bajnokának nevéhez fűződik a thalassoterápia kifejlesztése. Ma már több mint 70 thalassocentrum található a francia partok mellett, és persze máshol is, ahol tenger van, de a legnépszerűbb Franciaországban, Spanyolországban, de egyre felkapottabb a Holt-tenger mentén is.

Mire jó?

A tenger vizével, és az algák segítségével felpezsdítik a testet, és a bőrt, tonizálnak, hidratálnak, javítják a vérkeringést. Az elhalt hámrétegek leradírozására algát, iszapot, tengeri sót, homokot használnak. Mivel a tenger vize 80-nál is több alapvető elemet tartalmaz, rendkívül jótékony hatású orvosság. Ki lehet próbálni a víz alatti zuhanyt, az iszapfürdőt, a hínáros, algás, iszapos tekercselést egyaránt. Különböző formáival más-más hatás érhető el.
  • segítheti az ellazulást
  • javítja az alvás minőségét
  • tonizálja az izmokat
  • csökkenti a narancsbőrt, a pikkelysömört
  • hidratálja a bőrt
  • erősíti az immunrendszert
  • javítja a poszttraumás stressz betegséget, vagy a krónikus gyulladásokat

Hol kapjuk a legjobb kezelést?

Közvetlenül a tengerpart mellett, ahol érvényesül a mediterrán klíma, ahol találunk olyan medencét, ami tengervízzel van feltöltve, és inhalálásra is tudjuk használni. Ott, ahol alkalmazni tudják az iszapot, az algákat, ahol folyton süt a nap, mert ez is a kúra része lehet. Ha mellette egészségesen táplálkozunk, és hangsúlyt fektetünk a testmozgásra is. 
A tenger vizét általában 31-35 fokra felmelegítik, hogy a test könnyen magába szívja a vízgyógyító tulajdonságait, az iszapot apály idején szokták összegyűjteni, mivel tele van oxigénnel, vitaminokkal, nyomelemekkel, jól tartja a hőt, és rendkívül egészséges. A hínárt azért tudják hasznosítani, mert magas az ásványi anyag tartalma, a tengeri levegő tiszta, és ezek mind hozzájárulnak a sikeres terápiához. Bármely tengerterápiát választjuk, garantált a felfrissülés, és az érzés, hogy tele vagyunk energiával, testre és lélekre egyaránt hat.
A cikk Melanie Smith- Puczkó László: Egészségturizmus: gyógyászat, wellness, holisztika című munkáját felhasználva készült.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...