Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Wellness élmények otthon is

2024. 02. 07. 13:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Bár sokszor jól esik kicsit utazni és termálfürdőket, wellness hoteleket meglátogatni, néha jó lenne otthon is átélni egy kis wellness élményt. Megmutatjuk, hogy adhatjuk meg magunknak ezt anélkül, hogy kimozdulnánk. Íme, néhány tipp, hogyan varázsolhatjuk otthonunkat egy nyugodt és kényeztető oázissá.

A víz központi elem

Ha szerencsések vagyunk, és van egy jakuzzink otthon, akkor az egy remek kiindulási alap. Ha kültéren van, akkor igazán időjárásállóvá tehetjük az otthoni spa élményt, ha pergola is kerül fölé, így akár esőben is élvezhetjük a vízi masszázst. Egyébként a pergola terasz fedés mellett akár fűthetővé is teszi a teret, így nem kell a hidegbe kilépnünk a forró fürdő után.

Amennyiben nem vagyunk olyan szerencsések, hogy otthon legyen egy saját jakuzzink, akkor se adjuk fel az otthoni wellness élményeket. Válasszunk egy kellemes illatú fürdősót, engedjük tele a kádat és merüljünk el a habfürdőben a wellness napunk részeként. Indítsunk el egy kellemes, relaxáló zenét, fogjunk egy könyvet és egy finom teát, és lazítsunk.

Wellness élmények otthon is

 

Tervezzünk meg egy teljes wellness programot!

A wellness nem csak a testi, hanem a lelki egészséget is magában foglalja. Ezért fontos, hogy olyan tevékenységeket is beiktassunk a wellness napunkba, amelyek fizikai, mentális és érzelmi jóllétünkre is hatnak. Például, ha stresszesek vagyunk, akkor keressünk olyan aktivitásokat, amelyek segítenek ellazulni, mint a meditáció, a légzésgyakorlatok vagy a masszázs. Ha fáradtak vagyunk, akkor válasszunk olyan tevékenységeket, amelyek feltöltenek energiával, mint a jóga, a tánc vagy a séta. Ha unatkozunk, akkor válasszunk olyanokat, amelyek inspirálnak és kreatívvá tesznek, mint a rajzolás, a zenélés vagy az olvasás.

 

Rendezzünk be egy relax szobát!

Ha többször is szívesen wellnesselnénk otthon, akkor jelöljünk ki erre a célra egy szobát. A legjobb, ha egy olyan helyiséget választunk, amely csendes, világos és tiszta. Tegyük el a felesleges holmikat, és adjunk a szobának friss illatot egy aromaterápiás gyertyával vagy párologtatóval. A levendula, a citromfű és a bergamot illóolaj segíthetnek abban, hogy el tudjunk lazulni. Rakhatunk a szobába növényeket, amelyek tisztítják a levegőt, és jó hatással lehetnek a hangulatunkra.

Sokan nem tudják, de arról sem kell lemondanunk, hogy otthon legyen egy saját jakuzzink. Ha ez egy felfújható darab, akkor akár a pincében, egyéb tárolóhelységben is tarthatjuk, amikor nem használjuk.

 

Ahhoz, hogy kikapcsolhassunk, kapcsoljunk ki!

A wellnessre szánt idő alatt próbáljuk meg elkerülni a zavaró tényezőket. Kapcsoljuk ki a telefont, a számítógépet és a tévét is. Ne nézzünk híreket, ne ellenőrizzük az e-mailjeinket, ne böngésszünk a közösségi médiában. Adjuk meg ezt az időt magunknak! Akár csak egy lazító fürdő, akár egy egész napos program vár ránk, nincs más hátra, mint hogy élvezzük, és a végén azt érezzük, hogy újra tele vagyunk energiával.

 


Képek forrása: canva.com


 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...