Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Wellness szolgáltatások, amelyekről talán még sosem hallott

2021. 12. 01. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Vajon milyen érzés, amikor hangok segítségével masszíroznak, mínusz 170 fokban ülünk, vagy amikor az olaj és az iszap találkozik a bőrünkön?

Aromafürdő

Az aromafürdő vizéhez gyógynövényeket kevernek forrázat, főzet vagy illóolaj formájában. Az aromafürdő szabályozza a vérkeringést, az ízületek vérellátását, megindítja a mérgező anyagcseretermékek kijutását a testből. Az aromafürdőhöz leggyakrabban levendulát, kamillát és citromfüvet, vagy borsmentát használnak.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki az aromafürdőt.

Hangmasszázs

Hangterápiának is nevezik azt, amikor úgynevezett hangtálakat használnak, az általuk keltett kellemes rezgések sejt szinten fejtik ki jótékony hatásukat a szervezetre nem csak testileg, de szellemileg is. Amikor a bőrfelülettel érintkeznek, a rezgés könnyen tovább terjed, végighullámzik az egész testen, kifejtve gyógyító, stresszoldó, lazító hatását. A hangterápia alkalmas a feszültség, a migrén elűzésére, az érzelmi blokkok oldására, az izomfájdalmak, görcsök enyhítésére, az immunrendszer erősítésére.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a hangmasszázst.

Krioszauna

80-90 fok helyett 170 fok mínuszban, nagyjából ezt jelenti a jégszauna. A levegő rendkívül száraz a fülkében, így testünket az extrém hideg ellenére sem éri károsodás, sőt, nagyon sok pozitív hatással bír ez a hőmérséklet. Hatásai közé tartozik az anyagcsere folyamatok javulása, a bőr rugalmasabbá válása és a fájdalomtűrő képesség szintjének növelése, valamint a kezelés segíthet a fogyásban is. A szélsőséges hideg kiegyenlítésére szerveink működése felgyorsul, beleértve az immunrendszert, a krioszaunában beindul a test öngyógyító mechanizmusa is.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a krioszaunát.
Wellness szolgáltatások, amelyekről talán még sosem hallott

Parafangó

Az iszap és parafinolaj találkozása a parafangó, hasonló az iszapkezeléshez, de könnyebben lemosható és nincs kellemetlen szaga. Hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, melynek következtében a gyulladások csökkennek, izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak. Emellett csillapítja a fájdalmat, javítja a vérkeringést és a testszövetek oxigénellátását is. Célzottan azokra a testrészekre kerül, ahol a problémát orvosolni kell. Azonban magas vérnyomásúaknak, szívbetegeknek és visszereseknek nem ajánlott.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a parafangót.

Orosz szauna

Ebben a típusú szaunában a 60-70°C-ra hevített köveket locsolják állandóan, ezért folyamatos a gőzképződés, így akár 80%-os páratartalom is kialakulhat, ezáltal nedves, trópusi klímához hasonlóvá válik a levegő.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki az orosz szaunát.

Tepidárium

A melegedőt 35-40 °C-ra fűtik, 40-60%-os páratartalom mellett. Akár órákat üldögélhetünk anélkül, hogy drasztikusan izzadni kezdenénk. azok is használhatják, akik különféle betegségek miatt nem élvezhetik a gőz, illetve a szaunák jótékony hatását. A tepidáriumban izzadás nélkül melegszenek fel a hidegebb testrészek, ezáltal javul a vérkeringés. Oldódik a stressz, megnyugszunk, sőt közben az immunrendszer is erősödik. Ez az általános regeneráló helyiség jó hatással van a szívre, erősíti a szívizmokat, de nem terheli meg a szervezetet. A tepidáriumban a test annyi meleget ad le, amennyit felvesz.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a tepedáriumot.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...