Tavaszi akciókTavaszi akciók GyógykúrákGyógykúrák

Priessnitz módszerei: sarlatánnak tartották, de ma is hallgatunk rá

A 19. századi Németországban nagy hatást gyakorolt a pasztemberből lett orvos, Vinzenz Priessnitz, akit ma sokan a wellness egyik előfutáraként tartanak számon. Módszerének alapelve az volt, hogy nem a betegségeket, hanem magát a beteget kell kezelni...

5 tuti tipp, hogyan vegye rá magát a reggeli sportra

Mindannyian, akik életünkben legalább egyszer rászántuk magunkat, tudjuk, hogy a kora reggel sport az egyik legjobb dolog a világon, különösen, ha a szabad levegőn műveljük. A következő tippek segítenek, hogy, könnyebben rávegyük magunkat a napindító mozgásra.

Így festenek Miskolc fürdői a magasból - lenyűgöző videó

Ezeket a csábító nyári képkockákat nézegetve ismét csak bebizonyosodik, fürdőzni a legjobb.

Madártávlatból még lenyűgözőbb az egerszalóki sódomb − videó

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb. Az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket egy drón örökítette meg.

Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

A kőszínházi évad végeztével indul a nyári szezon. Annak, aki igazán különleges színházai élményre vágyik, jó szívvel ajánljuk közép európai két különleges vízi színházát: Szarvason és a Fertő tó partján Mörbisch-ben.

Ezek most a világ legkedveltebb úti céljai

London közismerten drága hely akár a szállások, a közlekedés, a vendéglátás vagy a belépődíjak árát nézzük, ennek ellenére a világ legkedveltebb úti célja lett idén a TripAdvisor felhasználóinak véleménye és foglalásai alapján.

Orfűi Aquapark: nem kell aggódni, júniusban kinyitnak

Nem zár be végleg, épp ellenkezőleg: hamarosan újra kinyit az Orfűi Aquapark. Az üzemeltető viszont változik.

Vajon mit tud a gyógyföld?

Semmiféle új csodaszerre nem kell gondolnunk, a gyógyító hatású iszapot szokták gyógyföldnek is nevezni. Az iszappakolást mindenki ismeri, még az is, aki sosem próbálta. De valóban tudunk róla mindent? Természetesen nem.

Nem így lesz lapos hasunk, avagy 3 téves wellness mítosz

Az egészséges, mozgásban gazdag életmód propagálása közben rengeteg információval halmozzák el az olvasót, amelyek között – sajnálatos módon – több haszontalan vagy egyenesen káros tanács is helyet kapott. Ezekből szemezgettünk.

Ez aztán meredek: szállás üvegkapszulában

Aki azt gondolta, hogy a legmerészebb szállás, ahol meghúzhatja magát a pihenni vágyó kalandor az egy ufó, vagy éppen egy madárfészek, az tévedett.

Mindent a vasról és a vashiányról

A vashiány a leggyakrabban előforduló táplálkozási hiányosság világban a nők körében. Sokan talán nem is figyelünk rá oda eléggé, esetleg nem is tudunk róla, vagy ha tisztában vagyunk a problémával, akkor sem vesszük elég komolyan.