Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Budapest

Látnivalók és információk

Programok


április. 22. - április. 25.
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapest
A minden évben megrendezésre kerülő fesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, és kulturális programok sokaságával várják az érdeklődőket.
április. 30. - május. 02.
Városligeti Majális

Budapest
A Városligeti Majális felhőtlen szórakozást kínál az egész családnak: gyermekprogramok, sztárműsorok, legfinomabb falatok, italok, legszínesebb vidámpark... A rendezvényre a belépés ingyenes! 
május. 15.
Total Dance Fesztivál

Budapest

Szabadtéri retro koncertshow a legnagyobb világsztárokkal a Budapest Parkban! Egy olyan show-n vehetünk részt, amilyet máshol nem igazán látható: profi táncosok és a 90-es és 2000-es évek legnagyobb slágerei! Az utánozhatatlan Total Dance hangulat garantált! Egy igazán jó buli, amit nem lehet kihagyni, hiszen lesz itt minden: lézer show, táncosok, valamint látvány technika.

május. 21. - május. 23.
Belvárosi Fesztivál

Budapest
A hazai városi rendezvények legnagyobbika, a BelFeszt idén sem hagyja buli nélkül a fővárost, és ismét fesztiválhelyszínné változtatja Budapest szívét! 
május. 27. - május. 30.
Gourmet Fesztivál

Budapest
A Gourmet Fesztivál lassan egy évtizede fejlődésnek indult, és ma már virágzó hazai gasztronómia esszenciájának számító eseményre minden év májusában  kerül sor a Millenárison, ahol egy időben és egy helyen vonulnak fel Magyarország legjobb éttermeit, borászatai és kézműves élelmiszer termékei.
június. 04.
Sauna Party a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőben (bizonytalan ideig nem lesz megtartva)

Budapest
Az éjszakai rendezvények bizonytalan ideig tartó felfüggesztését rendelte el fürdőiben a BGYH.
Budapesten, az egészséges szaunázás szerelmeseinek rendezett egész estés fürdő- és szaunaparty a Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő 2019-ben átadott, a város legújabb fürdőjében.
június. 05. - június. 10.
Belvárosi Sörfesztivál

Budapest
A Belvárosi Sörfesztiválon megtaláljuk majd a világ sörnagyhatalmait, kóstolhatunk prémium külföldi és hazai tételeket, de mellette erős street food választékra és zenei programokra is számíthatunk a Szabadság téren.
június. 05.
Sparty éjszakai fürdőzés a Széchenyi Gyógyfürdőben (bizonytalan ideig nem lesz megtartva)

Budapest
Az éjszakai rendezvények bizonytalan ideig tartó felfüggesztését rendelte el fürdőiben a BGYH.
A főváros legmenőbb éjszakai fürdőzése minden szombaton a Széchenyi Gyógyfürdőben. 
június. 09.
Szerdai szaunaprogramok a Csillaghegyi Forrásfürdőben

Budapest
Szaunaprogramok minden szerdán 16:30-tól 50 percenként Budapesten, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő szaunavilágában.
június. 13.
Vasárnapi szaunaprogramok a Csillaghegyi Forrásfürdőben

Budapest
Szaunaprogramok minden vasárnap 14:40-től 50 percenként Budapesten, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő szaunavilágában.
június. 18. - június. 20.
Oldtimer Show

Budapest

A minden évben megrendezett Oldtimer Show célja, hogy megrendezése magas színvonalú legyen, amihez szükség van a nagyon ritka külföldi oldtimer autókra és motorokra is. A családbarát rendezvény „kiállítás” és „vásár” jellegű, a látogatók a területet bejárva nézhetik meg a kiállított járműveket és vásárolhatnak is.

 

július. 01. - augusztus. 01.
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Budapest
Idén is megrendezik az eddig is több ezer látogatót vonzó Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivált. A fesztivál célja, hogy minőségi zenei élményt nyújtson látogatóinak eme különleges helyszínen, a városligeti Vajdahunyadvár romantikus udvarán.
július. 03. - július. 04.
FolkAréna - Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Budapest
Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár keretében várja az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit. Az Aréna "küzdőtéren" zajlanak az egymást váltó táncházak forgataga, a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok. 
augusztus. 04. - augusztus. 10.
SZIGET Fesztivál

Budapest
A minden évben új fellépőkkel bővülő Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg Budapesten, az Óbudai-szigeten.
augusztus. 15.
Django feszt

Budapest
Egy egész napos jazz fesztivál a manouche jazz hazai szerelmeseinek. Feledhetetlenné teszik ezt a napot a koncertek, az örömzene, az interaktív programok és a gyönyörű óbudai környezet. Töltsünk együtt Óbuda szívében egy laza napot Django Reinhardt zenéjével!
augusztus. 17. - augusztus. 20.
Mesterségek Ünnepe

Budapest
Budán egyedülálló vásári forgatag, hatalmas népi játszótér és látványos színpadi programok várják az érdeklődőket. A Mesterségek Ünnepére a világ minden tájáról érkeznek mesteremberek. 
szeptember. 04. - szeptember. 12.
Ars Sacra Fesztivál

Budapest
Minden év szeptemberében szervezik meg a 9 napon át tartó kulturális programsorozatot , ahol az európai kultúra gyökereivel, kulturális örökségünkkel, a keresztény-zsidó művészeti értékekkel találkozhat a közönség.
szeptember. 13. - szeptember. 15.
Édes Napok csokoládé- és édességünnep

Budapest
Nagynevű cukrászok, séfek tartanak bemutatókat, esténként jazz és klasszikus zene tölti be a teret az év legédesebb hétvégéjén, ahova az édesszájú vendégeket várják a Bazilika előtti Szent István téren és a Zrínyi utcában. 
szeptember. 23. - szeptember. 26.
Budapesti Borfesztivál

Budapest
Európa legszebb borfesztiválja, változatlanul a Budavári Palota teraszain, a főváros legimpozánsabb panorámájával, több ezer borral, igényes gasztronómiával, játékos, szakmai és zenei programokkal várja a látogatókat.
október. 08. - október. 10.
Disznótoros Kolbászfesztivál

Budapest
A Vasúttörténeti Parkban rengeteg program várja a látogatókat: kézműves vásár és gasztro utca, étel- és italkóstoltatás, disznó feldolgozás bemutatók, tájház múzeum, állatsimogatók, kiállítások, népi játszótér, koncertek.
október. 08. - október. 10.
Kürtőskalács Fesztivál

Budapest
A három nap alatt az érdeklődők megkóstolhatják a legkülönfélébb kalácsokat, miközben számos kísérőprogramon is részt vehetnek. A belépés ingyenes!
október. 09.
Magyar Fürdőkultúra Napja a Király Gyógyfürdőben

Budapest
Látványos bemutatókkal, idegenvezetéssel, autentikus török dallamokkal és bazári hangulattal vár mindenkit a Király Gyógyfürdő a Magyar Fürdőkultúra Napján. 
október. 10.
Magyar Fürdőkultúra Napja a Gellért Gyógyfürdőben

Budapest
Gyógyvízkóstolóval, nyereményekkel, idegenvezetéssel vár mindenkit a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda a Magyar Fürdőkultúra Napján. 
október. 23.
Budapest Töklámpás Fesztivál

Budapest
Egy vidám és szórakoztató jótékonysági esemény a Hősök Terén a Halloween jegyében, amely egyben varázslatos látványt is nyújt. 
november. 13. - november. 14.
Budai Gesztenyefesztivál

Budapest
Mi varázsolhatná hangulatosabbá a zord novembert, mint a sült gesztenye és az újbor? 
november. 13. - december. 31.
Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Budapest
Már novembertől hangolódhatunk az ünnepekre a Vörösmarty téren és a Bazilika előtt, ahol kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékek és ünnepi műsorok fogadják a látogatókat. A program ingyenes!
november. 13. - november. 14.
Márton napi borfesztivál a Gellértben

Budapest
Novemberben ismét vár a főváros legizgalmasabb Márton napi programja Budapesten, a Danubius Hotel Gellértben!
december. 01. - december. 22.
Advent a Várkert Bazárban

Budapest
December 1. és 22. között, vasárnaponként számos programmal várják a látogatókat a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében, amely minden korosztály számára tartogat különlegességeket.
január. 08. - január. 09.
Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Budapest
A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje, a legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók a világ minden tájáról a Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. 
április. 09. - április. 18.
Budapesti Tavaszi Fesztivál online

Budapest
2021-ben online formában érkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, április 9-18. között.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is.