Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Turbóra kapcsol az ősz: így élvezheti ki

2014. 09. 05. 09:12

Fürdőzés
Nem mondjon le a fürdőzésről csak azért, mert itt van az ősz, inkább kösse össze a wellness-élményt egy kis kirándulással.
Ha tetszik, ha nem, kíméletlenül beköszöntött az ősz. A strandolásról most már kénytelenek vagyunk lemondani, azonban a fürdőzés élményét és a wellnesst egyáltalán nem kell feladni. A mostani időjárás kiválóan alkalmas arra, hogy aktív pihenéssel töltsük a hétvégét, például egy kis kirándulással egybekötött fürdőzéssel.
Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kéktúra, mely több ponton is keresztez kisebb vagy nagyobb fürdővárosokat, gyógyhelyeket. Cikksorozatunkban végigvesszük azokat a túraútvonalakat, ahol fel tudjuk dobni a kirándulást egy kis fürdőzéssel.
Rögtön ott van a kéktúra első, 71,9 km-es szakasza, amit kezdhetjük, vagy akár be is fejezhetjük egy kis vizes ejtőzéssel, ugyanis az indulási helyen, Írottkőn és a végállomáson, Sárváron is van lehetőség egy kis mártózásra. Írottkőn ugyan gyógyvíz nincsen, azonban wellnessre illetve só- és klímaterápiára van lehetőség a helyi szállóban. Sárváron pedig már a gyógyvíz áldásos hatását is élvezhetjük. Kétféle víz is található itt, az egyik 1200 méteres mélységből tör fel és 43°C-os, a másik pedig 2000 méterről érkezik, magas sótartalmú és 83°C-os.
Miért is érdemes itt megmártózni?
A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. Az évtizedek óta ismert gyógyvíz nagyon kedvező hatást gyakorol elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.
A 43°C-os alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot és nyomelemeket tartalmaz. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra, izomlazító fürdésre.
Természetesen akkor is érdemes Sárváron mártózni egyet, ha nincs semmilyen konkrét panasza. Egy hosszú túra után biztosan remekül fog esni.
Kapcsolódó témák:
Werkner Anita
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...