Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hazai tájakon: csónakázzon a föld alatt

2014. 09. 20. 09:51

Fürdőzés
Folytatjuk őszköszöntő sorozatunkat, melyben a kéktúra környéki fürdőzési lehetőségeket szemlézzük. Következő állomásunk Keszthely és Tapolca.
A kéktúra 4. számú útvonala Keszthelyről indul és Tapolcán ér véget, tehát, akik nagyon ráérnek a kirándulás elején és végén is tehetnek valamit az egészségükért. Tapolca akkor is szóba jöhet, ha éppen az 5. számú túrát készülünk teljesíteni, hiszen az innen indul, majd 15,7 kilométer után Badacsonytördemicen fejeződik be. Bár gyógyvíz nincsen sem Keszthelyen, sem Tapolcán, az előbbi városban a wellness, míg az utóbbiban a barlangok klímájának áldásos hatását élvezhetjük. 
Hazai tájakon: csónakázzon a föld alatt
Keszthelyi Festetics-kastély
Keszthely egyébként a Balaton part legnépesebb, hagyományokban igen gazdag települése, nem véletlenül hívják "a Balaton fővárosának" is. Bár ebben gyönyörű a városban rengeteg a látnivaló, túrázás előtt nem érdemes komolyabb városnézésre indulni, inkább célravezető a wellness szolgáltatásokra koncentrálni. A helyi szállodában van lehetőség úszásra, masszázsra és szaunázásra is.
Tapolcán gyógyuljon a föld alatt
Ha inkább a kirándulás végeztével szeretne kicsit lazítani, akkor vegye célba Tapolcát. A város legfőbb természeti kincse az 1903-ban felfedezett, mészkőben kialakult barlang, ami Tapolca szívében helyezkedik el. A tavasbarlang - melynek teljes hossza 3280 méter, mélysége pedig a bejárattól számítva 16 méter - Magyarország negyedik leghosszabb barlangrendszere. Különlegességét a benne levő tavak adják, melyek zöldes színű vízén csónakázni is lehet. A karsztvíz által kialakított háromszintű barlangrendszer alsó termeit és a felső járatok egy részét 19 Celsius-fokos víz borítja.
Hazai tájakon: csónakázzon a föld alatt
 
A barlang különleges klímájának gyógyhatását régóta ismerik. A viszonylag állandó, 14-16 Celsius-fokos hőmérséklet, a közel 100 százalékos relatív páratartalom és a rendkívül tiszta levegő az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedésben nyújt segítséget. A gyógyhatás az állandó hőmérsékletnek, a magas szén-dioxid és radon tartalomnak, valamint a szinte teljes por- és csíramentességnek, pollenmentességnek köszönhető.
Hazai tájakon: csónakázzon a föld alatt
 
Természetesen a barlangot egészségesen is érdemes meglátogatni, egyrészt különleges élmény egy tavasbarlangban csónakozni, másrészt nem árt, ha kitisztítjuk egy kicsit a légzőszerveinket a téli szmogriadók időszaka előtt.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem