Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hogy megváltozott ez a szomszéd!

2014. 11. 06. 17:24

Fürdőzés
Átlagos, szürke, nem túl hivalkodó és hamar elfelejti. Biztos Önnek is van néhány olyan szomszédja, aki nem hagy túl mély nyomot Önben. Majd hirtelen felkapja a fejét, és nem hisz a szemének. Eltűnődik rajta, hogy vajon ki lehet ez az úr vagy hölgy. Vajon találkoztak-e már ezelőtt? Új lakó lenne? A IX. kerületben sokan meglepődnek majd egy régi szomszéd változásain. A Dandár fürdő már tavaly is csinosítgatta magát, de idén ősszel teljesen új külsővel áll a Dandár utcában, és csalogatóan invitál egy ejtőzésre.
Hogy lássuk, miből is lett a cserebogár? A fürdő 1930-ban nyílt meg K. Császár Ferenc bizottsági tag és Maróthy Kálmán építész tervei alapján. Építését egy határozat alapján kezdeményezték, miszerint kerületenként olcsó, a higiéniai követelményeknek megfelelő népfürdők, tisztasági fürdők létesítésére volt szükség. Ezek között az első a Dandár gyógyfürdő volt. Korabeli leírás szerint - a fürdő mind külső, mind belső kivitelét tekintve - kiváló iparművészeti alkotás. A fürdőt 1971-ben bezárták, majd 1978-ban egy teljes átalakítás után már gyógyfürdőként nyitották meg. 1978-ig tartálykocsival szállították a gyógyvizet a Széchenyi fürdőből. Azóta saját kútja van, nagyon jó minőségű gyógyvízzel, amelynek vízösszetétele a Gellért fürdőjéhez hasonlít. A termál medencék 36 és 38 Celsius fokosak. Vizük rendkívül alkalmas ízületi betegségek és gyulladások, porckorongsérv és idegzsábák kezelésére. A gyógyszolgáltatások, mint víz alatti vízsugár masszázs, orvosi masszázs és szénsavas kádfürdő, szakorvosi beutalóval is igénybe vehetőek nagyon kedvező áron.
Hogy megváltozott ez a szomszéd!
 
A Dandár egész lényét átformálták
A tavalyi felújítási és korszerűsítési munkálatok során megújultak a szaunák, az öltözők és a zuhanyzók. Bár ez is nagymértékű változás volt a Dandár fürdő életében, de az idei fejlesztések az egész lényét átformálták. Az eddig kihasználatlan területek átalakításával új lehetőségek adódtak. Kár lett volna nem élni velük! A pince egy kisebb wellness részleggé változott. Szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne. Az eddig elfeledett udvar is kivirult. Élményelemekkel két termál medence került kialakításra, amelyek 34-36 Celsius fokos hőmérsékletükkel a téli hideg napokon garantáltan feledhetetlen órákat fognak szerezni a vendégeknek a gőzölgő vizükkel és a párás levegővel.
Hogy megváltozott ez a szomszéd!
 
Ha ilyen élmények után is még vágynának valami pluszra, frissítő, púderes, aroma relax, menedzser masszázsok közül választhatnak kényük-kedvük szerint. Sőt, akár párosan is kipróbálhatják ezeket a remek szolgáltatásokat az újonnan kialakított emeleti masszázshelyiségben.
Egyértelműen kijelenthető, hogy egészségünk megőrzése legkedvezőbb áron kiváló minőségű szolgáltatásokkal és gyógyvízzel a Dandár fürdőben lehetséges. Nemcsak a normál belépő ára pénztárcakímélő, de délutáni kedvezmény is igénybe vehető hétköznapokon 17 órától. A diákok pedig a belépő árának közel 30 százalékát megspórolhatják, ha az iskola vagy egy átbulizott éjszaka után ebben a fürdőben ejtőznek.
További információ: www.dandarfurdo.hu/
Forrás: Termálfürdő.net
Fürdőajánló
Dandár Gyógyfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyereknap a Szindbádban!

Foglaljon most Gyereknapra! Egy gyermek 3 éves kor alatt 2 felnőttel egy szobában INGYENES, Tini disco, 16:30-17:30 óra között minden nap „Happy Hour” a wellness részleg korlátlan használata, szaunaszeánszok és gyermekanimáció.Megnézem