Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Dandár Gyógyfürdő
Nyitva van

Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Termálfürdő
Árak és információk
A fürdő felújítás miatt 2024. június 15-től várhatóan augusztus végéig - szeptember elejéig zárva tart.
A belvárosi Dandár Gyógyfürdő új wellness részleggel, beltéri gyógy- és kültéri termálmedencékkel várja a fürdőzőket.

A fürdő története

1928-ban a Városi Tanács határozata alapján minden budapesti kerületben úgynevezett népfürdőt kellett létesíteni, hogy az emberek számára olcsón biztosíthassák a higiéniához elengedhetetlenül szükséges fürdési lehetőséget. A Dandár Gyógyfürdő volt az első ilyen népfürdő, vagy tisztasági fürdő. A Dandár utcai népfürdő vázlatos tervét K. Császár Ferenc készítette. A fürdőt 1930-ban adták át, majd 1936-ban átalakították. A II. világháború alatt a fürdő kevésbé rongálódott meg, így azt már 1945-ben megnyithatták. Az 1978-as a teljes felújítást követően gyógyfürdőként helyezték üzembe.

Felújított fürdő

A következő nagy változás 2013-2014-ben következett be a Dandár életében. A 2013-as felújítási és korszerűsítési munkálatok során megújultak a szaunák, az öltözők és a zuhanyzók, majd 2014-ben a fürdő egész lényét átformálták. A pince egy kisebb wellness részleggé változott, szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne. Az emelten új masszázshelyiségeket hoztak létre. Az eddig kihasználatlan udvarban pedig élményelemekkel ellátott két termál medencét alakítottak ki, amelyek 36-38 fokos hőmérsékletükkel, gőzölgő vizükkel és a párás levegőjük a téli hideg napokon is megmelengetik a fürdőzőket. 

Gyógyvíz

A Dandár vize nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős. Főként idegrendszeri, mozgásszervi betegségben szemvedőknek ajánlott. 
 

Járja be a Dandár Gyógyfürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 

A fedett gyógymedencék:
 

Tekintse meg a szabadtéri melegvizes ülőmedencéket is!


 

Nézze meg a Dandárról készült videót is!

Hova kiránduljunk a környéken?

Aki egy csendes, baráti beszélgetéshez alkalmas fürdőt keres, annak a Dandár ideális választásnak tűnik. Utána pedig akár be is nézhetünk a szomszédos Zwack Múzeumba. Közeli látványosság még a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a Kopaszi-gát, a Fővám tér vagy a Bálna. Budapest további látványosságaiért kattintson ide, a város programjairól pedig itt olvashatunk bővebben. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Dandár Gyógyfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében