Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nyakán maradt a húsvéti tojás? El sem hinné mi mindenre jó

2015. 04. 12. 08:38

Wellness
Ha nem tudna mit kezdeni a húsvétról megmaradt tojásokkal, adunk egy remek tippet: használja fel őket szépségápolásra.
Azon túl, hogy a húsvét elengedhetetlen kelléke, a tojás egyben remek eszköz ahhoz, hogy természetesen, egyszerűen és még olcsón is ápoljuk bőrünket. A tojásfehérje feszesítő hatásának köszönhetően egyaránt alkalmazható zsíros, pattanásos és érett bőrön is, mivel összehúzza a pórusokat és enyhíti a finom ráncokat. A tojássárgája ideális száraz, érett, sőt még a heges bőr esetén is a benne található zsírnak és koleszterinnek köszönhetően, ami hidratál, míg a retinol hámlaszt és segíti a megújulást.
Tojásfehérje maszk - szem alatti duzzanatokra, finom ráncokra és nagy pórusokra
Ha a szem alatti duzzanatokra és finom ráncokra keresünk megoldást, ez a tojásfehérjés maszk segít összeszűkíteni a szem körüli bőrt. Vigyük fel a tojásfehérjét az ujjunkkal a szem környékére és hagyjuk megszáradni - ez körülbelül 15 perc -, majd öblítsük le langyos vízzel. Ha nagyok a pórusaink vigyük fel a fehérjét bőrünk bármely részére, ahol össze szeretnénk húzni a pórusokat, hagyjuk megszáradni, majd mossuk le.
Tojássárgás, mézes tisztító maszk - száraz vagy pattanásos bőrre
Keverjünk össze egy nyers tojást egy evőkanál mézzel, ezt vigyük fel arcbőrünkre és hagyjuk hatni 15-20 percig. A massza összehúzza a pórusokat, megöli a baktériumokat és tónust ad a bőrnek, anélkül, hogy kiszárítaná.
Vörösboros arcmaszk - érett bőrre
Köztudott, hogy a bor erős antioxidáns, azt azonban kevesebben tudják, hogy az előző estéről megmaradt italt másnap akár egy bőrfeszesítő, öregedés gátló maszkhoz is felhasználhatják. Egy tojásfehérjéhez adjunk három evőkanál vörös bort és egy evőkanál mézet, hagyjuk fent 10-15 percig, majd mossuk le meleg vízzel. A fehérje összehúzza a ráncokat, a bor remek antioxidáns forrás, a méz pedig hidratál.
Tökös mézes arcmaszk - minden bőrtípusra
Keverjünk össze néhány evőkanál pépesített sütőtököt egy felvert tojásfehérjével, egy evőkanál joghurttal, illetve egy evőkanál mézzel. Vigyük fel, kihagyva a szem környékét, majd tíz perc után mossuk le. A joghurt és a sütőtök segíti a hámlasztást, míg a méz antibakteriális hatásával biztosítja a friss arcbőrt.
Hidratáló hajmaszk - minden hajtípusra
Két szobahőmérsékletű tojáshoz adjunk két evőkanál kókuszolajat és két evőkanál olívaolajat. A keveréket egyenletesen masszírozzuk a hajunkba - a rendetlenség elkerülése végett ezt érdemes a kádban vagy a zuhanyzóban végezni egy ecsettel. Ezek után húzzunk egy zuhanysapkát a fejünkre és hagyjuk hatni az összetevőket 10 percig, majd samponnal mossunk hajat.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem