Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Sárvár mindig csábító

2012. 07. 19. 14:55

Útitárs
A csaknem 3 milliárd forint értékű tavalyi fejlesztésnek köszönhetően, az új fürdőépületben csúszdákkal és játékokkal felszerelt gyermek- és pancsoló medence, pezsgőmedence, babavilág, hullámmedence, három óriáscsúszda, úszómedence, bowlingpálya, egy új fitnesz centrum, valamint pihenőterek, mozi és játszótér kaptak helyet.
A régi épületben is bővült a fürdő, új fedett gyógyvizes élménymedencét alakítottak ki, megújult a wellness és gyógyászati központ, bővült a szaunavilág (finn szauna, élményzuhany, jacuzzi medence, pihenőtér), új öltözőblokkot is létrehoztak. Igazi újdonságként ultraszűrős, klórmentes víztechnológiát alkalmaztak, hiszen a klór némelyikünknél nem kívánt reakciókat válthat ki. A klórmentes vízben nem szárad ki annyira a bőr, az asztmára hajlamos kisgyerekek lényegesen bátrabban látogathatják a fürdőt. A meglévő fürdőépület nyugodt légköre továbbra is a feltöltődés, rekreációt, gyógyulást biztosítja, míg az új fürdőszárny a gyermekes családok izgalmas birodalma lesz.
A 3 milliárd forint összértékű beruházás megvalósulásával egy olyan valódi családközpontú fürdőkomplexum jött létre, mely elsősorban a gyermekes családok, fiatalok számára biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.
Sárvár Magyarország nyugati peremén, a Rába és a Gyöngyös összefolyásánál fekszik. Szabadidőpark várja a pihenni, Csónakázó-tó a csónakázni vágyókat, és a horgászokat. A Parkerdőben üdítő sétákat tehetünk. A város szívében álló várkastély az ország egyik legkiemelkedőbb műemléke, ahol nyaranta változatos programokkal várják a fürdőváros vendégeit.
Hazánk fürdői között igazi gyöngyszem a 2002-ben megnyitott sárvári fürdő. Nem csoda, hogy 2004-ben az Európai Királyi Fürdők Szövetsége is tagjai közé választotta. Az Európai Királyi Fürdők Szövetsége tagsággal ez idáig mindössze 10 európai fürdőváros részesülhetett, nyolc különböző országból. A szövetség tagjai közé kizárólag olyan fürdővárosokat vesznek fel, melyek királyi kötődése igazolható, valamint kiemelkedően magas színvonalú fürdőt és szállodát üzemeltet. Így az idelátogató vendégek mindig biztosak lehetnek abban, hogy az igénybe vett szolgáltatások megfelelnek a minőségi előírásoknak.
Termálvíz
Sárvár mindig csábító
A Föld méhe egy aranynál is értékesebb kincset rejt, a gyógyvizet. Az 1961-ben felfedezett gyógyhatású víz kétféle: 1200 méterről hidrogén-karbonátos, 2000 méterről pedig sós víz tör fel. A gyógyvíz az alkáli hidrogén-karbonátos, nátriumkloridos gyógyvizek csoportjába tartozik, amely elsősorban idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, de gyógyult csonttörések, izületi rándulások, izomzúzódások, műtéti hegek fájdalmainak enyhítésére és kezelésére is kiváló. A légúti panaszokra a vízfelszínről felszálló és belélegzett vízgőzök kedvezően hatnak. A sportolással és a fokozott izommunkával járó megterhelést a gyógyfürdő használata oldja. A fürdőzés a reumás, kopásos, meszesedéses jellegű deformációs betegségekre, krónikus nőgyógyászati megbetegedésekre eredményesen alkalmazható.
Gyógy- és wellnessfürdő
Elsősorban erre építi jövőjét az egyre dinamikusabbá váló gyógy-idegenforgalom. Ebben az erdők, rétek által határolt csodálatos környezetben épült ki a város új idegenforgalmi központja, amely közúton (Sopron-Balaton főútvonal) és vasúton (Szombathely-Budapest) egyaránt jól megközelíthető. 2002-ben nyílt meg az új, európai színvonalú gyógy- és wellnessfürdő. Külső és belső élménymedencéivel, csúszdás strandmedencével, a fittness- és szaunavilággal várja vendégeit az új létesítmény. A fürdő minden korosztály igényeit kielégíti. A fittnessblokkban sportmasszázs, szolárium és kondicionálóterem található. A szaunablokkban a külső és belső szauna mellett aromakabinokat vehetnek igénybe a vendégek. A kisebbeket vízióvoda várja. A gyógyászati egységen belül széleskörű szolgáltatásokat vehetnek igénybe a gyógyulni vágyók. Vendéglátóegységek, fodrászat, kozmetika is várja a gyógyvendégek mellett mindazokat, akik kikapcsolódásra, feltöltődésre vágynak.
A fürdő 2007-ben újabb elismerésben részesült, az Európai Fürdő Szövetség a jelentős szakmai elismerésnek számító nemzetközi minőségi díjat: az Europespa Meddíjat adományozta a sárvári fürdőnek.
Sárvár idén tavasszal pályázott. A minősítő audit során a gyógyászati tevékenységen túl a fürdő teljes tevékenységét vizsgálták. A munka kiterjed a víz-minőség folyamatos ellenőrzésére, a szakképzés folyamatára, a külső beszállítók minősítésére, a kifogástalan higiéniai követelmények meglétére is. 2006-ban Európában 15 auditált fürdőt tartottak nyilván, hazánkban először a Sárvári Gyógy- és Welnessfürdő kapta meg az elismerést, három évre.  
Sárvár mindig csábító
A Rába mentén
Sárvár Magyarország nyugati peremén, a Rába és a Gyöngyös összefolyásánál fekszik. A kanyargós, medrét gyakran változtató, vad Rába meredek partjaival, a kanyarulatokban épített övzátonyokkal, a medret kísérő ligeterdőkkel egyedülálló természetes szépséget kölcsönöz a tájnak. A Rába-hídtól délre, 100 méter távolságra a bal parton az 1930-as évek óta szabadstrand működik A lankás part nemcsak a fürdőzőket szolgálja ki, hanem a csónaktúrázók egyik kedvelt kikötőhelye. A Rába árterén kiterjedt ártéri erdőkben kirándulhatunk. A Kemenesháton terül el a Sárvár és Vasvár között húzódó, csaknem egybefüggő erdő, a Farkas-erdő. Az erdők nagyvadállományukról híresek.
Sárvár mindig csábító
Hegyközség
A sárvári Hegyközség a Kemenesháton fekszik, hét dombon terül el, akár Róma. A Nádasdyak kora óta (XVI. század) a város szőlőtermő területen fekszik itt. A szőlősorok és hétvégi házak szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, az itt termő szőlőből pedig finom bor készül. A Mezőgazdasági Rt. ménes telepén régi uradalmi istállók és vadászkastély várja az idelátogatókat. A kör alakú, zárt lovardában a kezdő lovasok vehetnek leckét. Lovaglás, kocsikázás a Rába és a Vadkert erdő közti lovas-tereptúra, a vadásztatási kínálat várja a vendégeket. Az Alkotmány úttól délre Szabadidőpark várja a pihennivágyókat. A Csónakázó-tó nem csak a csónakázókat, hanem a horgászokat is várja. A Parkerdőben pedig üdítő sétákat tehetünk.
Nádasdy vár
 
Sárvár mindig csábító
A város szívében álló várkastély az ország egyik legkiemelkedőbb műemléke, a város szimbóluma. Reneszánsz várkastélyok hangulatát idézi. A városnézést célszerű itt kezdeni, a későbbiek során pedig pompás tájékozódási pontként is szolgál. A várban létesült Nádasdy Ferenc Múzeumban nemcsak Sárvár múltját ismerheti meg a látogató, hanem a világi barokk legszebb hazai remekét, a vár lovagtermét is megtekintheti. A Nádasdy Ferenc tizenötéves háború során a török felett aratott győzelmeit megörökítő 1653-ban készült freskók, s Dorffmeister István 1769-ben alkotott bibliai témájú falfestményei olyan művészeti együttest alkotnak, amely vetekedik bármelyik európai kastély dísztermének szépségével. A legmagyarabb fegyvernem, a huszárság történetét bemutató állandó kiállítás szintén egyedülálló hazánkban.
Nádasdy vár - kiállítások  - Sárvár története - Nyomdászat és könyvkiadás a Nádasdy-birtokon - Huszártörténeti kiállítás - Carta Hungarica - Iparművészeti gyűjtemény
Arborétum
A vártól keletre fekszik az arborétum, amelyet 1812-ben az Este-Modenai család alapított. A nagy múltra tekintő növénykert utcai frontja nem árulkodik a közel tízhektáros természetvédelmi területről. A száznál is több különleges fajta megismerése órákig tartó kikapcsolódást jelent a látogatóknak. Utunkat a Gyöngyös patak kíséri fel-felbukkanva. A mesterséges tavak és a sétányok melletti szobrok teszik élménygazdaggá a kertészkertben tett kirándulást. A természetvédelmi területen kocsányos tölgyek, 190 éves japán akác, platánok, tiszafák, számtalan örökzöld, és a május-június fordulóján virágzó rhododendronok csodálatos pompájukkal lepik meg a parklátogatót. A félhektáros tó által kedvezően befolyásolt mikroklímában igen jól érzik magukat a ritka növényféleségek. A bokrokban, dús lombú fák koronájában fészkelő madarak teszik valóban elevenné ezt a csodavilágot.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem