Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A sárvári fürdőben a Covid utóhatásait is kezeltethetjük

2021. 05. 28. 10:13
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

A koronavírus okozta post-covid tünetek a betegség után akár hónapokkal is megmaradnak. Ezekre kínál hathatós terápiát és kezeléseket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.


Ezek lehetnek a postcovid tünetek


A koronavíruson átesettek egy része a fertőzést követően akár 5-7 hónapon keresztül is produkálhat olyan tüneteket, amelyek arra utalnak, hogy a betegségből való kigyógyulásuk ellenére a szervezetük nem regenerálódott maradéktalanul.

Ezek lehetnek légzési problémák, ízületi panaszok, izomfájdalmak, izomgyengeség, levertség, fáradékonyság, fejfájás, amelyek enyhítésére, kezelésére ideális lehet valamilyen célzott kúrát igénybe venni.

A sárvári fürdő szakemberei ki is dolgoztak többféle rehabilitácós csomagot, amelyek elsősorban olyan betegeknek javasoltak, akik a betegség kezdetén enyhe tüneteket produkáló tüdő és szív-érrendszeri károsodást nem szenvedtek, és akiknél a betegség lezajlása után 3 hónappal is jelentkeznek tünetek.

 

Így épül fel a kezelés


A gyógykúrát előzetes orvosi vizsgálat vagy konzultáció alapján egyénre szabottan állítják össze.

 

A fürdőben számos kezelést alkalmaznak a rehabilitáció során – sóbarlang, szénsavas kádfürdő, Papimi kezelés, váltófürdő, légzőtorna, Bemer terápia, gyógytornák - valamint két ultramodern, egyedülálló készüléket is beszereztek, melyek kiválóan alkalmasak a légzési problémák, fáradékonyság, gyengeség kezelésére.

A túlnyomásos oxigénterápia során tiszta oxigént lélegzünk be. A nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérben és a szervezet oxigénszintje megnő. Csökkenti a gyulladást, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. A Polarisol fényterápia fokozza a vérkeringést, gyulladáscsökkentő hatású és javítja a sejtek oxigénellátását.

 

A kezelések Szép kártyával is fizethetők, illetve egészségpénztárakon keresztül is elszámolhatók.

A gyógykúraprogram elérhető ambulánsan is, de a fürdő szálláshelyein való tartózkodással is kombinálható. A kúra igénybevételéhez nem szükséges a fürdő egyéb szolgáltatásainak igénybevétele, illetve a fürdőbelépő megváltása.

A kúra során érdemes időt szánni a pihenésre, időt kell adni a szervezetnek, hogy a kezelések ki tudják fejteni a hatásukat. A fürdő szakemberei a legrövidebb, 10 alkalmas csomag kezeléseire is legalább 5 napot, de inkább többet javasolnak. Ha tehát távolabbról utaznánk Sárvárra a rehabilitáció miatt, mindenképp hosszabb tartózkodással kalkuláljunk.

 

A csomagok árai és a kezelések részletes leírása megtalálható a sárvári fürdő honlapján.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem