Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

2021. 09. 22. 16:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

Szeptember 22-én reggel 9.00 órakor 5 hévízi szálloda, Hévíz Város Önkormányzata és a Hévízi Turisztikai Np. Kft. tartott közös sajtótájékoztatót a NaturMed Hotel Carbona Télikertjében. A sajtótájékoztatón bemutatták, azt az egyedülálló Post Covid Care programot, amit a megváltozott vendégigényekre reagálva hévízi szakemberek hívtak életre.

A megnyitón Papp Gábor, Hévíz város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a Hévíz Post Covid Care programmal újabb egészségturisztikai termékkel bővült a hévízi termékpaletta, és ez a speciális, több szolgáltató együttműködésével létrejött komplex program az országban az elsők között nyújt megoldást a Covid-19 betegségben átesett, már gyógyult, de poszt-covid tünetegyüttessel küzdő vendégek részére. Példamutatónak értékeli azt a szakmai háttérmunkát, amit a kidolgozásban részt vevő szakemberek az egész komplex program összeállításában tettek, és fontosnak tartja, hogy a program mérhető eredményekkel záruljon és így példaértékű kezdeményezésként működjön, akár nemzetközi szinten.

Dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója mutatta be a kezelési program részleteit. Elmondta, hogy Hévíz 220 éves gyógyászatban elért tradíciói és eredményei, a helyi szakorvosok és egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai és Hévíz egyedi adottságai együttesen teszik lehetővé a Covid Sars víruson átesett vendégek gyógyszermentes kúráját.

Müller Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Post Covid Care program újabb bizonyítéka a hévízi szakemberek hatékony együttműködésének. A hévízi hotelek megmutatták, hogy a megváltozott helyzetben, együttes erővel, a piac változásaihoz és nem utolsó sorban a vendégek megváltozott igényeihez alkalmazkodva gyorsan tudnak reagálni. A kezelésekre nem betegeket, hanem gyógyult vendégeket várnak, akik a Covid-19 vírus után, akár hónapok elteltével is poszt-covid tünetekkel küzdenek.

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

Az egészségprogramot a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. fogta össze, melynek ügyvezető igazgatója Pálffy Tamás elmondta, hogy a www.heviz.hu oldalon már elkészült a program bemutatását célzó aloldal, és a csatlakozó hotelek honlapjain is megtalálhatók a Post Covid Care csomagok.
 

A POST COVID CARE PROGRAM BEMUTATÁSA

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, továbbá a hévízi minősített gyógyszállodák szakorvosai, a Hévízi Turisztikai Np Kft.-vel együttműködve, a Hévízi Tradicionális Kúra kezeléseinek eredményességét alapul véve, több helyszínen indítanak 2021. szeptemberében POST COVID CARE programot.

A Hévízi Tradicionális Kúra 220 éves orvosi tapasztalatok és kutatások után 2015-ben lett Hévíz védjegye. A terápia három alap,- és négy kiegészítő kezelésből áll, a kénes magnézium-karbonátos víz gyógyító hatását kihasználva. A szakemberek felismerték, hogy a Hévízi Tradicionális Kúra hidro-, mozgás-, fiziko- és elektro terápiáinak jelentős része alkalmas a Post Covid tünetegyüttes bizonyos problémáinak kezelésére is, ezen felül a gyógyhatás elérésében a Hévíz-tó ásványianyag- tartalma, a párolgó víz, a tavat körülölelő 60 hektáros Véderdő klimatikus hatása is jól érvényesül.

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

A Post Covid Care program a már bizonyított Hévízi Tradicionális Kúra mintájára fog működni. A Hévízre érkező, Covid-19 utáni tünetekkel küzdő betegek szállodai kényelemben, orvosi felügyelet mellett, professzionális és egyénre szabott kezeléseket kapnak. A vendég bármelyik hévízi helyszínt is választja, a program menete és a kezelések minősége teljesen azonos.

 

A POST COVID CARE VIZSGÁLATOK ÉS KEZELÉSEK FOLYAMATA HÉVÍZEN

A hévízi szakemberek a Post Covid szindróma tüneteit, mint nehézlégzés, mellkasi fájdalom, izomgyengeség, koncentrációs zavarok és pszichés problémák igyekeznek enyhíteni, ha lehetséges teljesen megszűntetni. A beteg állapotát egy online kérdőív segítségével már érkezés előtt feltérképezik, a kezelések megkezdése előtt, szállodán belül, illetve helyi magánklinikán pedig további teljeskörű orvosi kivizsgálásra van lehetőség. A szakemberek célja az egyénre szabott kezelési program összeállítása, hiszen a Post Covid tünetek betegenként jelentősen eltérnek. Amennyiben a tünetek súlyossága indokolja, akár a programtól eltérő, kórházi ellátást is javasolhatnak. A Post Covid Care vizsgálatok és kezelések összeállítása, több évtizedes szakmai tapasztalattal bíró reumatológusok, belgyógyászok, kardiológusok, dietetikus és mentálhigiéniás szakemberek bevonásával történt, és az ő felügyeletük mellett zajlik.

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

A vizsgálatok, mint a terhelhetőség-, főbb izomcsoportok izomerő-, oxigénszaturáció mérése, kardiológiai- és laborvizsgálatok eredménye után állítják össze a beteg javasolt kezelési programját. Az eredmények függvényében döntenek a terhelhetőség intenzitásáról és gyakoriságáról is. A Post Covid Care kezelések időtartama a tünetek súlyosságától függően változó, de minimum 1 hét.

A kezelések célja: gyógyszerek nélkül, a célzottan összeállított kezelési tervvel, (aktív mozgásterápiával, passzív kezelési módszerekkel és egyéb fizikoterápiás eszközökkel) a lehetőségekhez mérten mielőbbi gyógyulást és teljesebb rehabilitációt elérni. Hévízen a gyógyulás érdekében számos terápiában alkalmazható kezelés áll rendelkezésre a szállodák kínálatában, úgy mint: gyógymasszázs, elektroterápiás kezelések, gyógytorna, légzőtorna mellkas mobilizálással, rekesztorna, inhaláció, fürdőkezelések, statikus, dinamikus egyensúly, propriocepció fejlesztése, vízitorna, sóbarlang, streching, mentálhigiéniás vezetés, dietetikus tanácsadás, aroma terápiák stb. A Hévízi-tavat körülölelő klimatikus környezet pedig kiváló helyszíne a szabadtéri testedzéseknek, mint a Nordic Walking, séta, jóga vagy kerékpározás, melyek mind segítik a felépülést.

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

 

A POST COVID CARE KEZELÉSEK CÉLJA ÉS HELYSZÍNEI

Post Covid Care program jelenleg öt hévízi helyszínen foglalható: Hotel Spa Hévíz, Hotel Európa Fit, NaturMed Hotel Carbona, Hotel Palace Hévíz és Lotus Therme Hotel & Spa. A programban részt vevők célja, hogy szaktudásukkal és a rendelkezésükre álló lehető legtöbb eszközzel segítsék a Covid-19 betegségből meggyógyultak számára, a továbbra is fennálló és életminőséget befolyásoló tünetek megszűntetését. Hisznek abban, hogy az általuk biztosított szakértelem, Hévíz páratlan adottságai és a szállodai kényelem egymást erősítve segítheti elő a betegek mielőbbi, teljes regenerálódását.

Hévíz Post Covid Care - immunerősítő program

A Post Covid Care programról részletes információk olvashatók Hévíz város weboldalán: www.heviz.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem