Kegyetlen kánikula: itt a gyógyír
A nyári kánikulában nincs is jobb egy jeges üdítőnél, azonban az már nem annyira nyerő, mikor a jégkocka elolvadva felvizezi az italunkat. A legjobb megoldás erre a helyzetre az ízesített jégkocka.
Az ízesített jégkocka bármilyen innivalót remekül feldob, legyen az koktél, jeges tea vagy kávé, de még a sima ásványvízbe is érdemes ezt tenni a citrom és az uborka helyett. Az ízesített jégkocka ráadásul amellett, hogy látványos, roppant könnyen elkészíthető.
Tegyük a fűszereket a jégkockatartóba, próbáljunk ki olyan ízesítőket, mint a kakukkfű, a tárkony, a bazsalikom, a menta, vagy áfonya, málna és eper szeletek. Erre öntsük rá a kívánt folyadékot, ami lehet sima víz, de akár gyümölcslé (narancs, áfonya, grapefruit stb.) vagy kókusztej is. Mehet is a fagyasztóba, és ha szilárddá dermedt, lehet is fogyasztani.
Ha nincs ötlete, mit, mivel érdemes párosítani, adunk néhány tippet:
– Kakukkfű és grapefruitlé jégkocka vodka tonikba
– Áfonyás jégkocka limonádéba
– Málnás áfonyaleves jégkocka szénsavas ásványvízbe