Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Magyar gyógyvíz a kínai orvoslásban Celldömölkön

2018. 09. 29. 20:29
Forrás: MTI
Egészség
Hagyományos kínai orvoslást alkalmazó központ és egy hozzá kapcsolódó apartman park alapkövét rakták le csütörtökön Celldömölkön, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szomszédságában.
A 600 millió forintos beruházás kínai magántőkéből valósul meg. A kivitelezés ősszel kezdődik és 2019 év végéig készül el - mondta az ünnepség után Heinrich Máté, a fejlesztést magyar részről koordináló Nyugat-Magyarországi Innovációs Centrum igazgatója.
Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen hangsúlyozta: Vas megye északi részén az elmúlt években 10 milliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés történt, ehhez illeszkedhet az új beruházás. Fehér László Celldömölk polgármestere emlékeztetett: 2005-ben nyitották meg a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt, majd 2012-ben a JUFA osztrák szállodalánc építtette négycsillagos szállodakomplexumot, egyben korszerűsítették a fürdőt is.
Magyar gyógyvíz a kínai orvoslásban Celldömölkön
Vulkán Gyógy- és Élményfürdő
A kínai befektetők azt várják, hogy évente tízezer pácienst is kezelhetnek majd a központban, a gyógyturizmus növekedése pedig a szálláshelyek további bővítését teszi majd szükségessé - tette hozzá. Csou Hszin-csan, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa elmondta: a kínai turisták érdeklődése nő Magyarország iránt, 2016-ban 160 ezer, 2017-ben már 230 ezer kínai turista érkezett ide, az idén várhatóan 300 ezren érkeznek.
Ezt és a gazdasági kapcsolatokat is ösztönzi szerinte, hogy Budapest és Peking között közvetlen repülőgép járat van, és további fejlődést hoz, hogy közvetlen járat indítását tervezik az idén Sanghai és Budapest között.
Jü Fu-csienYu Fujian, a Hagyományos Kínai Orvosi Szervezetek Közép és Kelet-Európai Szövetségének elnöke kiemelte: a beruházáshoz hozzájárult, hogy az Európai Unió országai közül Magyarországon ismerték el törvénybe foglalva a hagyományos kínai orvoslást.
A projektismertetőben elhangzott: a közeli Ság hegy vulkáni eredetű bazalthegy, magnetikus gyógyhely, amely csakúgy, mint a Vulkánfürdő gyógyvize, a kínai gyógyászatban is fontos eszköz lehet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...