Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Náthás? Ezeket az ételeket messzire kerülje el

2016. 10. 08. 20:30
Forrás: hazipatika.com
Egészség
Gondolta volna, hogy vannak bizonyos ételek és italok, amelyek fogyasztása után a megfázás tünetei sokkal rosszabbak lehetnek? Nézzük, melyek ezek!

Arról, hogy mehetünk-e náthásan fürdőbe már elmélkedtünk korábban, de nem árt szem előtt tartanunk azokat a ételeket sem, amelyek megfázás esetén jobb, ha tiltólistára kerülnek.
 

Szénsavas, cukros üdítők és italok

Bár lehet, hogy jól esne egy pohár gyömbér vagy narancslé, sajnos ezekben az italokban rengeteg a cukor. Ettől pedig beindulnak a gyulladásos folyamatok, és gyengülnek a fertőzések ellen harcoló fehérvérsejtek is. Ugyanez igaz minden cukros süteményre, kekszre, gabonapehelyre és süteményre, amivel sokaknak jól esik vigasztalni magát, amikor betegek. Igyunk inkább sok vizet, teát cukor nélkül és együnk gyümölcsöt, ha mindenképpen édességre vágyunk.
 

Tejtermékek

Bár az nem igaz, hogy a tejtermékektől több váladék termelődik a szervezetben, vannak, akiknél a tejtermékek fogyasztása torokgyulladás esetén megvastagíthatja a felgyülemlett, letapadt nyákréteget. Ha ilyesmit tapasztalunk, akkor pár napig hagyjuk el őket, ha viszont nem, akkor együnk belőle bátran, mert a tejtermékekben található fehérjék segítenek legyőzni a fertőzéseket, bizonyos fajtái pedig probiotikus hatásúak.

Alkohol

Bár betegen nem sokan kívánják az alkoholt, a népi gyógyászat szerint ilyenkor a röviditalok, pálinka, forralt bor fogyasztása gyógyír lehet a nyavalyára. Csakhogy ez nem igaz, mivel az alkohol is legyengíti a fehérvérsejteket, így nehezítve a gyógyulási folyamatot a test számára. Ráadásul az alkohol folyadékot von el a szervezettől, és még a lázunk is felmehet tőle. Maradjunk inkább a forró gyógyteáknál.

Gyors felszívódású szénhidrátok

A pirítósok, kekszek, péksütemények gyakran szerepelnek a betegek menüjében, pedig nem igazán tesznek jót ilyenkor, mert hamar cukorrá alakulnak a szervezetben, és ezzel lassítják a gyógyulási folyamatot. Természetesen betegen sem kell lemondani a pékáruról, de ügyeljünk arra, hogy csak teljes kiőrlésű verziót fogyasszunk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...