Nem tud elaludni? Van pár jó tippünk

2015. 09. 06. 07:55
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
A mindennapos rohanás és stressz mellett sajnos egyre többeknek okoz gondot az alvás. Szerencsére számos természetes módszer létezik, melyek segítségével könnyebben elszenderedünk.

Kivi

Az apró, szőrös gyümölcs tele van szerotoninnal. A Taipei Orvosi Egyetem kutatói arra jutottak, hogy ha elfogyasztunk két kivit lefekvés előtt, gyorsabban álomba tudunk merülni és mélyebben is alszunk majd.

Meggylé

Csupán napi egy pohár meggylével meg lehet szabadulni a nyugtalan éjszakáktól. Egy a Journal of Medicinal Foodban publikált tanulmány szerint azok, akik napi két és fél decilitert fogyasztottak, ritkábban panaszkodtak álmatlanságról. A bordó gyümölcs altatóhatása feltehetően a benne található, álmosító hatású melatoninnak köszönhető.

Levendula

Nemcsak az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mivel vesszük körbe magunkat este. A levendula illata ellazítja az idegrendszert. Kössünk össze hát néhány szálat egy szép kis szalaggal és tartsuk az éjjeliszekrényen az álmatlanság leküzdése érdekében.

Zöld tea

Érdemes elővenni a vízforralót, ugyanis egy kis gőzölgő zöld tea segíthet elszundítani. A zöld teában a teanin nevű nyugtató hatású aminosav lelhető fel. Annak érdekében, hogy valóban édes álmaink legyenek, napi 200 milligrammra van szükség, ez két csésze zöld teát jelent.

Macskagyökér

Lehet, hogy az alvásproblémáinkra a macskagyökér vagy másnéven valeriána lesz a megoldás, ugyanis ez a gyógynövény felére képes csökkenteni az elalváshoz szükséges időt. Rendszeresen azonban csak azután fogyasszuk, hogy konzultálunk a háziorvossal.

Banán

A banán tele van magnéziummal, ami nyugtató hatással bír, azonban a héjában körülbelül háromszor annyi magnézium található, mint magában a gyümölcsben. Ha könnyen el akarunk aludni, akkor alaposan mossuk meg a banánt, vágjuk le a végeit és héjastól dobjuk a forró vízbe, majd főzzük hat-hét percen át. Az így kapott tea garantáltan rövid időn belül ki fog ütni minket.