Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Öt egyszerű lépés és bőrünk sokáig fiatal marad

2015. 11. 02. 07:21
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Bőrünk a legnagyobb szervünk, mely az összes többit védi a környezet és az idő pusztító hatásától. Érthető hát, hogy hajlamos kiszáradni, ráncosodni vagy éppen leégni. Az alábbi néhány szokás azonban segíthet abban, hogy bőrünk minél tovább fiatal maradjon.

1. Okosan a fényvédelemmel

Mind az UVB és UVA sugárzásnak jelentős szerepe van a bőrrák kialakulásában. Bár az UVB sugárzás rövidebb hullámhosszú, mint az UVA, mégis képes behatolni a bőr felső rétegeibe, és leégést vagy kárt okozni a DNS-ben.

2. Aludjunk

Napi hat-nyolc óra alvással elkerülhetjük, hogy fekete karikák jelenjenek meg a szemünk alatt.

3. Mozogjunk

Semmi sem hasonlítható ahhoz a ragyogáshoz, amit egy kis testmozgásnak köszönhetünk. Az edzés javítja a keringést, ezáltal pedig több oxigén és tápanyag jut a bőrünkbe.

4. Együnk az egészséges bőrért

Felejtsük el a telített zsírokat, a transzzsírt és az előre feldolgozott élelmiszereket, melyek mind öregítik a bőrt. Fogyasszunk inkább C- és E-vitaminban, karotinban és omega-3 zsírsavakban gazdag, bőrtápláló ételeket.

5. Ápoljuk gondosan bőrünket

Tisztítsuk, tápláljuk, hidratáljuk és hámlasszuk rendszeresen bőrünket, hogy egészséges maradjon és minimalizáljuk a ráncok és az öregedés egyéb jeleinek megjelenését.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem