Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Árpád Fürdő
Nyitva van

Szauna program
Élményfürdő, Műemlékfürdő
Árak és információk

A székesfehérvári Árpád Fürdő szecessziós stílusú, kupolás műemléképületét 2010-ben újították fel. A fürdő látogatóinak érdemes kipróbálniuk a rendszeres szaunaprogramokat és megtekinteni a látványos törökfürdőt.

Történelem

Az Árpád-forrás szénsavas vizére létesítették szecessziós épületet - mely évtizedekig tisztasági fürdőként funkcionált - 1905-ben adtak át Székesfehérvár közönségének. A 1920-as éves elején folytatott korszerűsítés során az Árpád Szállóval bővítették az épületegyüttest. A fürdő gőzellátását 1946-tól távhőszolgáltatással biztosították a székesfehérvári erőműből.
A szecessziós stílusú, kupolás műemléképületben a felújítás során eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt.
A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád-fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet.

Medencék

Törökfürdő

 

A fürdőpalota szívében elhelyezkedő törökfürdő ma már mozaikkal kirakott ülőmedenceként funkcionál. Kellemes, 36-38 C-os vizéből gyönyörű panorámaként tárul a vendégek elé a helyreállított, korabeli szépségében ragyogó kupola.
Patkó medence
Az íves formájú medence a Törökfürdő mellett helyezkedik el. A faragott oroszlánfejekkel díszített falak között a mozaikcsempével kirakott medence valódi műtárgya a fürdőnek.
Arab és Török pezsgőfürdő
A törökfürdő bejáratának két oldalán található két kis beépített hidromasszázs kád -a Török és Arab pezsgőfürdő- a Törökfürdő élményrészlegeként üzemel.
Piskóta medence
Az új épületrészben elhelyezkedő piskóta formájú medence a fürdő élménymedencéjeként funkcionál. Hát-és derékmasszírozók, buzgárok frissítik a vendégek szervezetét.

Szaunavilág

Az Árpád fürdő szaunavilágának használatát a fürdőbelépő ára tartalmazza. A fürdő egy infrakabinnal, két finn szaunával, és egy gőzkabinnal rendelkezik. Ezen kívül két merülőmedence teszi teljessé a szaunázás élményét. A fürdő legújabb, személyre szabott szolgáltatása a virgácsos szaunakezelés. Ez a nagyon intenzív megtisztulási folyamat bármely élethelyzetben segíti a lélek és a test regenerálódását. A virgácsmester tölgy-, nyír-, nyárágakból készített virgácsokkal speciális, személyre szabott programot/testkezelést hajt végre a vendégen egy 50-80°C közötti melegedő helyiségben, ezáltal teljes testi és lelki ellazulást biztosítva. Háromszor 15-20 percből áll.  Az elsőn előmelegedés és gyógynövényes sós bőrradírozás történik, majd lehűlés és pihenés után jön a virgácsolás/kezelés, ismét lehűlés, pihenés és az utolsóban harmonizálás, a bőr hidratálása speciális pakolással.
Szaunafelöntések
Az Árpád fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak egy nap. A felöntéseken való részvételt a jegy ára tartalmazza. 
 

Járja be a székesfehérvári Árpád fürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 


 

Nézze meg az Árpád Fürdőről készült videókat is!


 

Hova kiránduljunk a környéken?

Az örök szerelem jelképeként építette Bory Jenő a gyönyörű székesfehérvári Bory-várat 36 éven át, amivel a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. Az Öreghegy városrészben található 30 méter magas, betonból készült vár múzeumként látogatható. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak. Százoszlopos elegáns, franciás udvarában a magyar történelem nagy alakjai tűnnek fel, hősök, dalnokok és királyok sorakoznak Álmos ősvezértől Tinódi Lantos Sebestyénig. A Püspöki Palota a tökéletes arányaival, áttekinthető tagoltságával és finoman kidolgozott részleteivel hazánk legjelentősebb copf stílusú épületeinek egyike. A palotának olyan nevezetességei vannak, mint a Püspöki Könyvtár, mely körülbelül 40 000 kötetet számlál a középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal együtt. A Hiemer-ház a barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. A gyerekek egyik kedvenc helyszíne a Hetedhét Játékmúzeum, mely egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat. A Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa. Ha kirándulni támad kedvünk,  induljunk a Sóstó felé, ahol 7 kilométer hosszú tanösvényt, 19 interaktív információs táblát, 2 madármegfigyelő kilátót, fedett erdei iskolát, zöld tanyát piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpontot találunk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le az Árpád Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében