Árpád Fürdő

Szauna program
Élményfürdő, Termálfürdő, Műemlékfürdő
Árak és információk
2020. március 17-től a fürdő határozatlan ideig ZÁRVA tart.
 
A székesfehérvári Árpád Fürdő szecessziós stílusú, kupolás műemléképületét 2010-ben újították fel. A fürdő látogatóinak érdemes kipróbálniuk a rendszeres szaunaprogramokat és megtekinteni a látványos törökfürdőt.

Történelem

Az Árpád-forrás szénsavas vizére létesítették szecessziós épületet - mely évtizedekig tisztasági fürdőként funkcionált - 1905-ben adtak át Székesfehérvár közönségének. A 1920-as éves elején folytatott korszerűsítés során az Árpád Szállóval bővítették az épületegyüttest. A fürdő gőzellátását 1946-tól távhőszolgáltatással biztosították a székesfehérvári erőműből.
A szecessziós stílusú, kupolás műemléképületben a felújítás során eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt.
A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád-fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet.

Medencék

Törökfürdő

 

A fürdőpalota szívében elhelyezkedő törökfürdő ma már mozaikkal kirakott ülőmedenceként funkcionál. Kellemes, 36-38 C-os vizéből gyönyörű panorámaként tárul a vendégek elé a helyreállított, korabeli szépségében ragyogó kupola.
Patkó medence
Az íves formájú medence a Törökfürdő mellett helyezkedik el. A faragott oroszlánfejekkel díszített falak között a mozaikcsempével kirakott medence valódi műtárgya a fürdőnek.
Arab és Török pezsgőfürdő
A törökfürdő bejáratának két oldalán található két kis beépített hidromasszázs kád -a Török és Arab pezsgőfürdő- a Törökfürdő élményrészlegeként üzemel.
Piskóta medence
Az új épületrészben elhelyezkedő piskóta formájú medence a fürdő élménymedencéjeként funkcionál. Hát-és derékmasszírozók, buzgárok frissítik a vendégek szervezetét.

Szaunavilág

Az Árpád fürdő szaunavilágának használatát a fürdőbelépő ára tartalmazza. A fürdő egy infrakabinnal, két finn szaunával, és egy gőzkabinnal rendelkezik. Ezen kívül két merülőmedence teszi teljessé a szaunázás élményét. A fürdő legújabb, személyre szabott szolgáltatása a virgácsos szaunakezelés. Ez a nagyon intenzív megtisztulási folyamat bármely élethelyzetben segíti a lélek és a test regenerálódását. A virgácsmester tölgy-, nyír-, nyárágakból készített virgácsokkal speciális, személyre szabott programot/testkezelést hajt végre a vendégen egy 50-80°C közötti melegedő helyiségben, ezáltal teljes testi és lelki ellazulást biztosítva. Háromszor 15-20 percből áll.  Az elsőn előmelegedés és gyógynövényes sós bőrradírozás történik, majd lehűlés és pihenés után jön a virgácsolás/kezelés, ismét lehűlés, pihenés és az utolsóban harmonizálás, a bőr hidratálása speciális pakolással.
Szaunafelöntések
Az Árpád fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak egy nap. A felöntéseken való részvételt a jegy ára tartalmazza. 

Hova kiránduljunk a környéken?

Az örök szerelem jelképeként építette Bory Jenő a gyönyörű székesfehérvári Bory-várat 36 éven át, amivel a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. Az Öreghegy városrészben található 30 méter magas, betonból készült vár múzeumként látogatható. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak. Százoszlopos elegáns, franciás udvarában a magyar történelem nagy alakjai tűnnek fel, hősök, dalnokok és királyok sorakoznak Álmos ősvezértől Tinódi Lantos Sebestyénig. A Püspöki Palota a tökéletes arányaival, áttekinthető tagoltságával és finoman kidolgozott részleteivel hazánk legjelentősebb copf stílusú épületeinek egyike. A palotának olyan nevezetességei vannak, mint a Püspöki Könyvtár, mely körülbelül 40 000 kötetet számlál a középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal együtt. A Hiemer-ház a barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. A gyerekek egyik kedvenc helyszíne a Hetedhét Játékmúzeum, mely egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat. A Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa. Ha kirándulni támad kedvünk,  induljunk a Sóstó felé, ahol 7 kilométer hosszú tanösvényt, 19 interaktív információs táblát, 2 madármegfigyelő kilátót, fedett erdei iskolát, zöld tanyát piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpontot találunk. 

Szállások a fürdő közelében