Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Székesfehérvár

Látnivalók


Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely – Székesfehérvár
Az egykori bazilika, a középkori Magyarország szakrális központja ma szabadtéri romkertként tekinthető meg.
Részletek

Országalma – Székesfehérvár
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Püspöki Palota – Székesfehérvár
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Szent István-székesegyház – Székesfehérvár
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Órajáték – Székesfehérvár
A székesfehérvári Kossuth utcában található órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait és jól ismert figuráit ábrázolják.
Részletek

Hiemer-ház – Székesfehérvár
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Budenz-ház – Székesfehérvár
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Bory-vár – Székesfehérvár
Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye a Bory-vár, igazi kuriózum.
Részletek

Sóstó természetvédelmi terület – Székesfehérvár
Remek kirándulóhely a Sóstó természetvédelmi terület, gazdag madárvilágával és botanikai ritkaságaival számos érdekes látnivalót kínál.
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum – Székesfehérvár
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Bányató – Székesfehérvár
Székesfehérvár bányatavát az öngyilkosok tavának is nevezik. A bányató 1917-ben váratlanul jött létre, mikor is a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Palotavárosi Skanzen - Székesfehérvár
A Palotavárosban, tízemeletes panelházak tövében húzódik a 80-as évek óta skanzenként megőrzött Rác utca, központjában a szerb ortodox templommal és néhány, az egykori Rácváros hangulatát megőrző, a hagyományos népi építészet elemeit tükröző, ám új funkciót kapott épülettel.
Részletek

Móri borvidék
A Móri borvidék Magyarország huszonkét borvidéke közül méretében az egyik legkisebb, de a híresebb borvidékek közé tartozik.
Részletek

Fekete Sas Patikamúzeum
Ezt az egyemeletes barokk épületet 1745-ben 1200 Ft-ért vásárolták meg a jezsuiták a volt patikus, Johann Mehler örököseitől. 
Részletek

Aranybulla-emlékmű
A magyar alkotmány alapját jelentő szabadságlevelet, az Aranybullát 1222-ben II. András király hirdette ki Székesfehérváron.
Részletek

Szent Anna-kápolna
A Szent Anna-kápolna a város egyetlen épségben megmaradt középkori épülete. 
Részletek

Látnivalók a környéken


Don-Kanyar Kápolna és Emlékhely - Pákozd
Pákozdon az 1848-as szabadságharc győztes pákozdi csatájának emlékére állított emlékművet és múzeumot látogathatják az érdeklődők. 
Részletek

Nadapi szintezési Ősjegy
A Velencei-hegység a Kárpát medence legöregebb és a legstabilabb képződménye, ezért itt helyezték el a térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontját, a szintezési Ősjegyet. 
Részletek

Velencei-tó
A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Részletek

Szent Anna-kápolna
A Szent Anna-kápolna a város egyetlen épségben megmaradt középkori épülete. 
Részletek

Témába vág

A termálon túl: amit Zalakaroson látni kell

Zalakaros nem véletlenül Magyarország egyik legnépszerűbb fürdővárosa, a helyi víz gyógyulást hozhat a reumatikus, csontrendszeri vagy ízületi betegségekben szenvedőknek és felüdülést a pihenni és lazítani vágyóknak.

Termálfürdős programok: filmcsillagok napja, családi csobbanások, éjszakai fürdőpartik

A Hagymatikumban filmzenéké a főszerep, Gyopárosfürdőn matrac-rallytól a mézeskalács díszítésig minden jóval várják a családokat. A kicsikre Gyulán és Zalakaroson számítanak, az Aquaworld és a Kecskeméti Fürdő pedig a nagyobbak számára készül bulival.

Karácsony legjava fárasztó előkészületek nélkül? Egyszerűbb, mint gondolnánk

Mit szólna, ha az idei karácsony nem csak kicsit, de merőben más lenne, mint az eddigiek? A sokfogásos vacsorát más főzné, fáradságnak, stressznek nyoma sem volna, fenyőfa után is más loholna?