Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Bábolna Strand- és Termálfürdő
Nyitva van

Szauna program
Nyugdíjas kedvezmény
Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információkA Bábolna Strand- és Termálfürdő a kikapcsolódás, az aktív pihenés és a gyógyulás helyszíne is egyben, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szórakozást.

A belépő árakat itt találjuk. 

A nyitvatartásért kattintson ide. 


2020-tól a Bábolna Strand- és Termálfürdő az év minden napján várja a kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeket, a mellette épült Szabadidőpark pedig a sportolás és a természet szerelmeseit. Hatalmas játszótér, tenisz- és futópálya, csónakázó tó, tanösvény, szánkódomb és a szabadtéri fitnesz-park egy helyen.
Termál- és gyógymedencék
A medencék közül egész évben látogatható a 36-38 és 34-36 Celsius-fokos gyógymedence és egy 30-32 Celsius-fokos élménymedence. A nyári szezonban további egy élmény- és egy gyermek medence, valamint élmény Spray-Park várja a vendégeket. A fürdő télen 341 fő, nyáron pedig 1111 fő befogadására alkalmas. (2020-as nyári időszakban 640 fő a fürdő befogadóképessége).
Szaunavilág
A belépőjegyek ára a szaunavilág használatát is tartalmazza, a szaunázás szerelmesei rendelkezésére áll 2 db finn szauna, 1 db sóterápiára is alkalmas gőzfürdő, relax szoba és merülő dézsa.
A képre kattintva galéria nyílik:
Gyógytorna, vízitorna
A vízben történő mozgás előnye, hogy a víz tehermentesít, így az ízületi és gerincproblémákkal küzdők számára is könnyen alkalmazható, valamint a várandós nők számára is ajánlott. Fájdalomcsillapító és stresszoldó hatású, csökkenti a hátfájást és a görcsöket. Emellett számos probléma esetén javasolják, például állóképesség növelésére, keringés fokozására, koordináció javítására és izomerősítésre.
Érdekesség, hogy a fürdő mellett épült egy kis erőmű is. A vízből leválasztják a metánt, ennek segítségével villamos- és hőenergiát állítanak elő, amely biztosítja a sportcsarnok és a fürdő energiaellátását.

Hova kiránduljunk a környéken?
Ha itt töltünk pár napot, látogassuk meg a Ménesbirtokot is, amely Bábolna legszebb és legrégibb épületegyüttese. A város életében meghatározó szerepet töltenek be a lovak, a lovasmúltat idézi fel a Kocsimúzeum és a Lovasmúzeum. Külön érdekesség a Ménesudvar területén található 300 éves egylevelő akác.
A nyugalomra vágyók számára kötelező látnivaló a Csikótelep mellett található Arborétum. Bábolna kiváló lovaira emlékeztető márványtáblát láthatunk az arborétum Híres Lovas Emlékparkjában, továbbá megannyi örökzöld fa- és cserjefaj, hangulatos tavacska, madárcsicsergés segíti a kikapcsolódást.
A kisgyerekes családok számára különleges élményt nyújt a Csikótelep, ahol számos kiscsikót láthatunk. Bábolnától délre, a horgászok kedvelt helyszíne a közel 13 hektáros Ölbői-tó. A tóból sokféle halat foghatunk ki, hiszen ponty, amur, kárász, csuka, süllő, harcsa és keszegféle is él itt.
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le Bábolna Strand- és Termálfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...