Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Bükkszékfürdő Strandfürdő
Nyitva van

Gyógyfürdő, Strandfürdő
Árak és információk
 
 
Bükkszék strandján többféle nyitott medence, csúszdák és gyógyvíz várja a szórakozásra és pihenésre vágyó vendégeket. A Bükkszékfürdő Strandfürdő igazi nevezetessége egy gigahosszú csúszda.

Medencék

A Bükkszéki Fürdő igazi vonzerő a strandolni, fürdeni vágyóknak. Aki egyszer megmártózott a körmedencében, megérezte a 39 fokos Salvus gyógyvíz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik és újra felkeresi.
A Strandfürdőben egy gyógyvízzel töltött medence, egy úszómedence, egy élményelemekkel (buzgárok, sodrófolyosó, dögönyöző) felszerelt élménymedence, egy gyermekmedence, egy csúszdapark és Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája várja a gyógyulni és pihenni vágyókat. 

Járja be a bükkszékfürdői strandot egy virtuális túrán!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Nézze meg a strandmedencéket!
  

Nézze meg a fürdőről készült videót is!

Hova kiránduljunk a környéken?

A Bükk-vidéken, a Tarna völgyének peremén, Egertől 22 kilométer távolságra helyezkedik el Bükkszék. Itt találjuk a Práff-kúriát, ami 1820 környékén épült, klasszicista stílusú, földszintes, L-alaprajzú, előkertes épület, mely az utcafront felől kőkerítéssel van elválasztva. A kúria 1945-ig a Práff család tulajdonában állt. Az épületet faluházként hasznosítja a község. 10 percnyire találjuk Sirokot. A Mátra keleti részén egy magányos vulkáni hegycsúcs, a 296 m magas Várhegy tör az égbolt felé, rajta Sirok várának falaival. Látványos kiállítás mutatja be a középkori várudvar nyüzsgő életét, hiteles módon kerültek bemutatásra a várakban nélkülözhetetlen tevékenységek. A mesterség-bemutatókon való részvételen kívül korabeli öltözékek felpróbálására is lehetőség adódik. A felvonóhíd működését naponta kétszer látványos ceremónia keretében mutatják be. A vár körüli sétaúton táblák mutatják be a táj sajátosságait. Sötétedés után a völgy felől díszvilágításban pompázik a vár. Októberben a Siroki Várnapon izgalmas és látványos csatákat tekinthetünk meg, és erőember-versenyt is végigizgulhatunk. Kedvelt kirándulóhely Siroktól pár percre a hangulatos, szépen gondozott Kútvölgy. Szép fekvése, jó levegője, zöldfelületei, játszótere faházaival a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt vonzó, gyakran színhelye ünnepségeknek, hangulatos rendezvényeknek. Hazánk egyik legértékesebb tőzegmohás lápját is itt találjuk, a siroki Nyírjes-tavat. A védett természeti területek a jelzett turistautakon gyalogosan szabadon látogathatók. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Bükkszékfürdő Strandfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében