Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő

Nyugdíjas kedvezmény
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
A Lakitelek Népfőiskola területén működő Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő fedett úszómedencével, egész évben használható, szabadtéri gyógyvizes élménymedencével, a nyári szezonban pedig egy gyermekmedencével is várja látogatóit.
A lakiteleki Népfőiskolán 1994 tavasza óta üzemel uszoda, amely 2007-ben vette fel a Gyarmati Dezső Tanuszoda nevet. Az uszodát, ami elsősorban tanuszodaként működik, nem csak a Népfőiskola hallgatói használhatják, nyitva áll a sportolni vágyó közönség előtt is. Szombatonként a legkisebbeket várják, ekkor bébi úszást tartanak, minden páratlan vasárnap pedig, délután 16 és 17 órakor ingyenes vízi tornán vehetnek részt a vendégek.
A tanuszoda 2014-ben két szabadtéri medencével bővült. Az egyik, egy félig fedett, 38 Co-os termálmedence ötféle élményelemmel egész évben üzemel. A 32 m2 alapterületű, 32 Co-os gyermekmedencét június 1. és szeptember 30. között használhatják a 6 éven aluli gyerekek.
A medencéken kívül az uszodában sószauna és sószoba is a vendégek rendelkezésére áll.

Saját gyógyvize van

A Népfőiskola területén két kutat fúrtak, amelyek magas ásványi anyag tartalmú, ásványvíz minőségű vizet adnak. 2018-ban orvosszakértő csoport bevonásával vizsgálták a víz hatását, amely degeneratív, azaz kopásos eredetű ízületi panaszokra és az azzal járó izomfeszülés oldására a jótékonynak bizonyult.
A kapott eredmények alapján Budapest Főváros Kormányhivatala 2018. október 18-án engedélyezte a gyógyvíz elnevezés használatát, így a Lakiteleki Népfőiskolán feltörő Mária Boldogasszony Vize ma már Magyarország elismert gyógyvizei közé tartozik.

Uszodából nyolc medencés, változatos termálvilág

A termálfürdő jelentős fejlesztések előtt áll. A munkálatok előkészítése már folyamatban van, melyek során a fürdő meglévő három medencéje mellé további ötöt építenek majd. A tervek szerint egy 102 négyzetméteres kupolás barlangmedencével, egy 101 négyzetméteres ülőmedencével, egy 411 négyzetméteres élménymedencével, egy 76 négyzetméteres gyermekmedencével, és egy Kneipp taposómedencével fog bővülni a lakiteleki fürdő.
Mindezek mellett gyógyászati részleget, új bejárati épületet, új vizesblokkokat és 47 kempingbeállót is kialakítanak majd. Az új fürdőegységek átadása 2021 elejére valószínűsíthető.
Képek forrása: Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő  (nepfolakitelek.hu)