Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő
Nyitva van

Nyugdíjas kedvezmény
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
A szezonálisan üzemelő gyerekmedence várható nyitása: 2022. június 18.


A Lakitelek Népfőiskola területén működő Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő fedett úszómedencével, egész évben használható, szabadtéri gyógyvizes élménymedencével, a nyári szezonban pedig egy gyermekmedencével is várja látogatóit.
A lakiteleki Népfőiskolán 1994 tavasza óta üzemel uszoda, amely 2007-ben vette fel a Gyarmati Dezső Tanuszoda nevet. Az uszodát, ami elsősorban tanuszodaként működik, nem csak a Népfőiskola hallgatói használhatják, nyitva áll a sportolni vágyó közönség előtt is. Szombatonként a legkisebbeket várják, ekkor bébi úszást tartanak, minden páratlan vasárnap pedig, délután 16 és 17 órakor ingyenes vízi tornán vehetnek részt a vendégek.
A tanuszoda 2014-ben két szabadtéri medencével bővült. Az egyik, egy félig fedett, 38 Co-os termálmedence ötféle élményelemmel egész évben üzemel. A 32 m2 alapterületű, 32 Co-os gyermekmedencét június 1. és szeptember 30. között használhatják a 6 éven aluli gyerekek.
A medencéken kívül az uszodában sószauna és sószoba is a vendégek rendelkezésére áll.

Saját gyógyvize van

A Népfőiskola területén két kutat fúrtak, amelyek magas ásványi anyag tartalmú, ásványvíz minőségű vizet adnak. 2018-ban orvosszakértő csoport bevonásával vizsgálták a víz hatását, amely degeneratív, azaz kopásos eredetű ízületi panaszokra és az azzal járó izomfeszülés oldására a jótékonynak bizonyult.
A kapott eredmények alapján Budapest Főváros Kormányhivatala 2018. október 18-án engedélyezte a gyógyvíz elnevezés használatát, így a Lakiteleki Népfőiskolán feltörő Mária Boldogasszony Vize ma már Magyarország elismert gyógyvizei közé tartozik.

Uszodából nyolc medencés, változatos termálvilág

A termálfürdő jelentős fejlesztések előtt áll. A munkálatok előkészítése már folyamatban van, melyek során a fürdő meglévő három medencéje mellé további ötöt építenek majd. A tervek szerint egy 102 négyzetméteres kupolás barlangmedencével, egy 101 négyzetméteres ülőmedencével, egy 411 négyzetméteres élménymedencével, egy 76 négyzetméteres gyermekmedencével, és egy Kneipp taposómedencével fog bővülni a lakiteleki fürdő.
Mindezek mellett gyógyászati részleget, új bejárati épületet, új vizesblokkokat és 47 kempingbeállót is kialakítanak majd. Az új fürdőegységek átadása 2021 elejére valószínűsíthető.
Képek forrása: Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő  (nepfolakitelek.hu)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...