Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hagymatikum
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Nyugdíjas kedvezmény
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk

Makó fürdője, a Hagymatikum organikus épülete Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján készült. A különleges hangulatú fürdőben változatos medence típusok és minden igényt kielégítő szauna park várja a vendégeket.

A nevében és megjelenésében is megújult makói gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak.
Az európai viszonylatban is egyedülálló fürdő 2012. január 20-án nyílt meg. A korábban is meglévő beltéri fedett tanuszoda és a kültéri tanmedence, valamint a fiatalok kikapcsolódását szolgáló élménymedence az organikus fürdőépület átadásával komplex gyógyászati, wellness és családi részleggé vált.
A marosi gyógyiszap és -víz hatását már az 1900 éves közepén felismerték, 1956-ban el is indult a kútfúrás és a fürdőépítés Dr. Batka István reumatológus főorvos kezdeményezésére. A marosi iszap 1961 óta használhatja hivatalosan is a gyógyiszap minősítést; mozgásszervi és reumás betegségek kezelésére alkalmas – akárcsak a 41 fokos, alkáli-hidrogén-karbonátos makói hévíz.
Különleges medencék és szaunák
A Hagymatikum megépítésével a kivételes gyógyító erő hasonlóan kivételes környezetbe került. A Kaland medence névre keresztelt élménymedence már-már templomszerű hatást kelt, éke pedig a középen elhelyezkedő tíz méter magas, organikus elemekkel díszített oszlop. Az alkotás nem csupán látványelem, praktikus funkciókat is ellát: modern légtechnikai eszközöket rejtettek el benne. A Kaland medencében ezen felül egy sodrófolyosó is található. A fürdőben számos egyéb különleges medencében is lehet csobbanni, van egyebek között Barlang és Sakk medence is.
A forróság kedvelői pedig kilenc különböző típusú szauna közül válogathatnak. A szokásos gőzkabin, finn, infra-, fény- és aromaszauna mellett igazi különlegességeket is találni: gyógynövényes, makói, alföldi is kelo szauna is fellelhető a makói repertoárban.
 

Nézze meg a makói Hagymatikumról készült videót!

Hova kiránduljunk a környéken?
A Maros festői partszakaszán alakították ki a Maros Kalandpartot, mely kitűnő program kalandozni vágyó kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A klasszikus kötélpályákon kívül találunk a Maros folyó felett 10 méter magasan átívelő drótkötélpályát vagy a 18 m magas, igazi adrenalinbombát, az inga hintát. A hazánkban egyedülálló lombkoronasétány a Maros-parton a folyópart élővilágát mutatja be egészen egyedi módon. Kihagyhatatlan látnivaló még Makón Makovecz Imre kiemelkedő alkotása, a Hagymaház, az egyik legszebb klasszicista épület a makói Városháza vagy a Bérpalota. Híres programjairól itt tájékozódhat bővebben. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Hagymatikum aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében