Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hagymatikum
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Nyugdíjas kedvezmény
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk

Makó fürdője, a Hagymatikum organikus épülete Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján készült. A különleges hangulatú fürdőben változatos medence típusok és minden igényt kielégítő szauna park várja a vendégeket.

A nevében és megjelenésében is megújult makói gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak.
Az európai viszonylatban is egyedülálló fürdő 2012. január 20-án nyílt meg. A korábban is meglévő beltéri fedett tanuszoda és a kültéri tanmedence, valamint a fiatalok kikapcsolódását szolgáló élménymedence az organikus fürdőépület átadásával komplex gyógyászati, wellness és családi részleggé vált.
A marosi gyógyiszap és -víz hatását már az 1900 éves közepén felismerték, 1956-ban el is indult a kútfúrás és a fürdőépítés Dr. Batka István reumatológus főorvos kezdeményezésére. A marosi iszap 1961 óta használhatja hivatalosan is a gyógyiszap minősítést; mozgásszervi és reumás betegségek kezelésére alkalmas – akárcsak a 41 fokos, alkáli-hidrogén-karbonátos makói hévíz.
Különleges medencék és szaunák
A Hagymatikum megépítésével a kivételes gyógyító erő hasonlóan kivételes környezetbe került. A Kaland medence névre keresztelt élménymedence már-már templomszerű hatást kelt, éke pedig a középen elhelyezkedő tíz méter magas, organikus elemekkel díszített oszlop. Az alkotás nem csupán látványelem, praktikus funkciókat is ellát: modern légtechnikai eszközöket rejtettek el benne. A Kaland medencében ezen felül egy sodrófolyosó is található. A fürdőben számos egyéb különleges medencében is lehet csobbanni, van egyebek között Barlang és Sakk medence is.
A forróság kedvelői pedig kilenc különböző típusú szauna közül válogathatnak. A szokásos gőzkabin, finn, infra-, fény- és aromaszauna mellett igazi különlegességeket is találni: gyógynövényes, makói, alföldi is kelo szauna is fellelhető a makói repertoárban.
 

Nézze meg a makói Hagymatikumról készült videót!

Hova kiránduljunk a környéken?
A Maros festői partszakaszán alakították ki a Maros Kalandpartot, mely kitűnő program kalandozni vágyó kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A klasszikus kötélpályákon kívül találunk a Maros folyó felett 10 méter magasan átívelő drótkötélpályát vagy a 18 m magas, igazi adrenalinbombát, az inga hintát. A hazánkban egyedülálló lombkoronasétány a Maros-parton a folyópart élővilágát mutatja be egészen egyedi módon. Kihagyhatatlan látnivaló még Makón Makovecz Imre kiemelkedő alkotása, a Hagymaház, az egyik legszebb klasszicista épület a makói Városháza vagy a Bérpalota. Híres programjairól itt tájékozódhat bővebben. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Hagymatikum aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében