Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kálmán Fürdő
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk


A Kálmán Fürdő többféle medencével és gyógyhatású vízzel várja a látogatókat. A mezőberényi strand a városközponttól néhány száz méterre, egy szép, jól karban tartott parkban található.
A városközpont közelében található termálfürdő a nyári szezonban várja a látogatókat. A fürdő gondozott parkjában négy medence (úszó-, gyógy-, gyermekmedence és pancsoló) biztosítja a vendégek kikapcsolódását.
A fürdő alkálihidrogén-karbonátos termálvize kiválóan alkalmas az ízületi panaszok, mészhiánnyal kapcsolatos betegségek, mozgásszervi megbetegedések és reumatikus panaszok kezelésére.

A fürdő története

Mezőberény első, versenyekre is alkalmas medencéjét 1932 és 1935 között építtette Kálmán István helyi vállalkozók, önkéntes támogatók és a község segítségével.
Az uszoda 1935-ben nyitotta meg kapuit, 1936-tól kezdődött meg az úszásoktatás. Az 1943 őszén a Mezőberényben rendezett országos úszóversenyén az akkori magyar úszósport sztárjai vettek részt. Kálmán István fenntartásával működött a fürdő egészen 1948 szeptemberéig, ám mivel ez terhet jelentett számára, eladta a községnek. A strandot azóta a település működteti. A fürdőt többször is felújították, legutóbb 2015-ben.
A Mezőberényi Városszépítő és Városvédő Egyesület ötlete alapján kapta a Kálmán nevet a fürdő. 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Kálmán Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében