Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Liget Termálstrand és Élményfürdő
Felújítás miatt zárva

Élményfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk

A Liget Termálstrand és Élményfürdő Szolnok Tiszaliget városrészében, csodás környezetben várja a vendégeket. A fürdőt körülölelő gyönyörű park, a csónakázó tó és nem utolsó sorban a termál-, úszó- és gyermekmedencék komoly vonzerőt jelentenek.
A Tiszaligeti Strandfürdő eredeti állapotában az 1960-as években épült, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon. Az építés helyéül Szolnok legszebb részét a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki, sportpályák, hotelek, kemping és ifjúsági szabadidő centrum társaságában. Már akkor rendelkezésre állt a szükséges infrastruktúra, a megfelelő minőségű termálvíz, a vezetékes városi ivóvíz és a hulladékvizek elvezetését biztosító csatornapótló rendszerek. Az idő előrehaladtával azonban sürgetővé vált a medencék korszerűsítése és a fürdőzés feltételeinek színvonalasabbá tétele.
2002-ben az Széchenyi-terv keretében 250 millió forintos állami támogatással elkezdődött a fürdő teljes renoválása és átalakítása. Felújították az öltözőket, a vizes blokk-egységeket, illetve új burkolatot kaptak a termálmedencék, megújult az úszó- és gyermekmedence is. A strandmedencét élménymedencévé alakították sodrófolyosóval, vízgombával, nyak- és hátmasszírozókkal.

Csúszdák

Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a csúszdapark. A Tiszaliget összetett csúszdarendszere öt csúszda kombinációja. Található benne egy hagyományos kialakítású enyhe esésű, kanyargós 150 méteres csúszda és egy fekete alagút, ami kicsit merészebb esésű, éles kanyarokkal kialakított csúszda. Ennek érdekessége, hogy nem félcső, hanem teljes cső kialakítású, vagyis végig zárt. Ezek mellett van még három "kamikaze" csúszda. Ebből kettő egyforma, páros, a harmadik pedig a legmeredekebb. Ezek érdekessége, hogy meredeken kezdődnek, így nagy sebesség érhető el, a végen egy levezető szakasszal. A kicsik sem maradnak ki a csúszdázás örömeiből, őket egy nagy széles és egy kicsi kanyargós gyerek csúszda várja.

Sport és szauna

Aki a nyugodtabb vizeket szereti, megmártózhat az árnyékot adó fák szomszédságában lévő termálvizes medencékben, csónakázhat a tavon, vagy úszhat az 50 méteres feszített víztükrű úszómedencében. A sportolni vágyók strand-röplabda, lábtenisz és kosárlabda között válogathatnak.
A fürdőszolgáltatás szerves részét képezi a szaunák igénybevétele. A Liget-Szauna fürdőegységben, melyet külön térítés ellenében lehet igénybe venni, 20-25 fő egyidejű kikapcsolódására két darab finn szauna, egy gőzkabin, egy jakuzzi, egy merülőmedence és Kneipp-taposó áll a vendégek rendelkezésére.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Liget Termálstrand és Élményfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében