Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Miskolctapolca Barlangfürdő
Nyitva van

Szauna program
Barlangfürdő, Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk


A szezonálisan üzemelő strandmedencék nyitása 2024. május vége


A Miskolctapolca Barlangfürdő egyedülálló természeti környezetben található fürdőzési lehetőséget kínál. Európában karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt olvashatunk bővebben. 
Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján. Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

Medencék 

A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a mártózni vágyókat. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen hat, élményelemekben gazdag medence áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő pihenésre alkalmas, akadálymentesített parkkal rendelkezik. A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. 
Az egyébként is egyedülálló élményt jelentő barlangfürdő éjszaka talán még romantikusabb, semmihez sem hasonlítható élményt kínál. Hangulatos éjszakai fürdőzésre várnak minden héten szombaton a Miskolctapolca Barlangfürdőben 20 és 24 óra között. 

Szaunapark

A fürdőben négy finn szauna, egy gőzkamra és három infrakabin várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akik a szaunázást követően 16-18 fokos merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal tudják visszahűteni felhevült testüket.
 

Nézzen körül a miskolctapolcai barlangfürdőben!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).

 

A fedett medencék 360 fokos képe:
 

 

Tekintse meg a kültéri medencéket!
  

Nézze meg a barlangfürdőről készült videókat is!Hova kiránduljunk a környéken?

Miskolctapolca a Hejő patak völgyében, a Bükk hegység keleti részén fekszik. A miskolctapolcai park és csónakázó tó a fürdőváros központja és "tüdeje", természetvédelem alatt álló terület. A város ősparkjában, a Barlangfürdő szomszédságában található kis tavon csónakot és vízibiciklit is lehet bérelni. Jó idő esetén még szeptemberben is a hét minden napján 10 és 19 óra között várják a vendégeket. Régi képeslapokon égerfákkal borított kis szigetek emelkedtek ki belőle, ami napjainkban is megtalálható. Érdekesség, hogy a medrében lévő víz átlagosan 7,5 naponként teljesen kicserélődik. A közeli Miskolc és környékének egyik leglátogatottabb helye a középkori lovagvárként is emlegetett Diósgyőri vár, ahol Közép-Európa legnagyobb lovagtermét ugyanúgy megtekinthetjük, mint a Szent Hedvig Várkápolnát, vagy a királyné luxus hálótermét. Beleshetünk az alkímia és éremverde világába, sőt az íjászatot is kipróbálhatjuk. Ha inkább a természetbe vágyunk, látogassuk meg az Avasi arborétumot, ahol ritka tűlevelűeket csodálhatunk meg. Ha inkább magasból szemlélnénk a tájat, sétáljunk fel az Avasi Kilátó legtetejére, ahonnan az egész város a lábunk alatt hever majd. Gyerekekkel érdemes ellátogatni az Állatkert és Kultúrparkba, de a túrázók kedvence az a Szent István-barlang lesz, ahol különleges formájú cseppkövek láthatóak. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Miskolctapolca Barlangfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében