Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Miskolctapolca Barlangfürdő
Nyitva van

Szauna program
Barlangfürdő, Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információkA Miskolctapolca Barlangfürdő egyedülálló természeti környezetben található fürdőzési lehetőséget kínál. Európában karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt olvashatunk bővebben. 
Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján. Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

Medencék 

A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a mártózni vágyókat. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen hat, élményelemekben gazdag medence áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő pihenésre alkalmas, akadálymentesített parkkal rendelkezik. A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. 
Az egyébként is egyedülálló élményt jelentő barlangfürdő éjszaka talán még romantikusabb, semmihez sem hasonlítható élményt kínál. Hangulatos éjszakai fürdőzésre várnak minden héten szombaton a Miskolctapolca Barlangfürdőben 20 és 24 óra között. 

Szaunapark

A fürdőben négy finn szauna, egy gőzkamra és három infrakabin várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akik a szaunázást követően 16-18 fokos merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal tudják visszahűteni felhevült testüket.
 

Nézzen körül a miskolctapolcai barlangfürdőben!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).

 

A fedett medencék 360 fokos képe:
 

 

Tekintse meg a kültéri medencéket!
  

Nézze meg a barlangfürdőről készült videókat is!Hova kiránduljunk a környéken?

Miskolctapolca a Hejő patak völgyében, a Bükk hegység keleti részén fekszik. A miskolctapolcai park és csónakázó tó a fürdőváros központja és "tüdeje", természetvédelem alatt álló terület. A város ősparkjában, a Barlangfürdő szomszédságában található kis tavon csónakot és vízibiciklit is lehet bérelni. Jó idő esetén még szeptemberben is a hét minden napján 10 és 19 óra között várják a vendégeket. Régi képeslapokon égerfákkal borított kis szigetek emelkedtek ki belőle, ami napjainkban is megtalálható. Érdekesség, hogy a medrében lévő víz átlagosan 7,5 naponként teljesen kicserélődik. A közeli Miskolc és környékének egyik leglátogatottabb helye a középkori lovagvárként is emlegetett Diósgyőri vár, ahol Közép-Európa legnagyobb lovagtermét ugyanúgy megtekinthetjük, mint a Szent Hedvig Várkápolnát, vagy a királyné luxus hálótermét. Beleshetünk az alkímia és éremverde világába, sőt az íjászatot is kipróbálhatjuk. Ha inkább a természetbe vágyunk, látogassuk meg az Avasi arborétumot, ahol ritka tűlevelűeket csodálhatunk meg. Ha inkább magasból szemlélnénk a tájat, sétáljunk fel az Avasi Kilátó legtetejére, ahonnan az egész város a lábunk alatt hever majd. Gyerekekkel érdemes ellátogatni az Állatkert és Kultúrparkba, de a túrázók kedvence az a Szent István-barlang lesz, ahol különleges formájú cseppkövek láthatóak. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Miskolctapolca Barlangfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében