Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Zalakarosi Fürdő
Nyitva van

Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

A Zalakarosi Fürdőben élményfürdő, gyógyfürdő, termálfürdő, strand és csúszdás aquapark is működik.

A fürdő árairól itt tájékozódhattok. 

 

A nyitvatartásról itt lehet olvasni. 


A Zalakarosi Fürdő nem csak gyógyulást, hanem erőt és élményt is ad a családnak.

Fedett fürdő

Az év minden napján három medencével, két gyógyvizes ülőfürdővel és egy termálvizes medencével folyamatosan üzemel a fedett fürdő. Önálló egységként, saját pihenő hellyel üzemel az itt található szaunablokk – két szauna, gőzkabin és hidegvizes merülőmedence –, mely a nyugalom oázisa a fürdőben. A szauna blokk külön térítés ellenében vehető igénybe.
Ebben az épületben található a széleskörű szolgáltatást nyújtó gyógyászati részleg, amelyen belül az úgynevezett vizes kezelések a földszinten, a száraz kezelések az első emeleten találhatók.

Gyógyászat

A fedett gyógycentrumi fürdőcsarnokban egy medencecsoport helyezkedik el, mely három különböző, önállóan üzemelő medencéből áll. A kültéri, szépen gondozott sziklakerttel és egyedi mikroklímával rendelkező gyógycentrumi gyógymedence részben fedett és a hideg téli hónapokat kivéve egész évben üzemel, míg a fedett rész egész évben látogatható.
A zalakarosi, Európában is egyedülálló gyógyvíz összetétele és vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike, melyre kezelések széles választékával és orvosi felügyelettel működő gyógyászat épül. A gyógycentrum komplex belépőjeggyel vehető igénybe.

Élményfürdő

Az élményfürdőben mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Itt fürdőzhet, szórakozhat és kipihenheti a mindennapok fáradalmait. A beltéri élménymedencében tíz különböző vízi attrakciót és a vadvízi áramot is ki lehet próbálni. A belső élménymedencéből közvetlenül ki lehet úszni a kültéri élménymedencébe, melyben egész évben nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. Az élményfürdőben fedett- és nyitott pezsgőfürdő is található.
A csemeték jól szórakozhatnak a gyermekmedencében, egy mini csúszdán csúszhatnak a medencébe, ahol a vízi gomba és a vízzel teli billenő vödör adta vízcsobogást is kipróbálhatják. A felnőttek is megmutathatják bátorságukat a folyamatosan tekergő fekete lyuk csúszdában, melyben fény- és színeffektek teszik vidámabbá és még különlegesebbé a száguldást A csúszdán időmérő is helyet kapott, így minden adott egy kis versengéshez, családtagok, barátok között. Az élményfürdő komplex belépőjeggyel vehető igénybe.

Szaunavilág

A fedett élményfürdő mellé épült, azon keresztül megközelíthető kétszintes komplexumban egy 60 fős finn szauna – ez lett az ország egyik legnagyobbja – egy szintén nagy befogadó-képességű gőzkamra, egy aromaszauna, egy hideg- és egy melegvizes merülőmedence, egy jacuzzi valamint egy jégadagoló kapott helyet. A szaunacentrum területén egy hatalmas pihenőtér is kialakításra került, ahol egyszerre akár 100 vendég is ejtőzhet. A négy szaunamester minden hétköznap három, hétvégén négy alkalommal tart majd felöntéseket, azonban rendszeresen fognak külsős szaunamesterek is szerepelni fürdőben.
Zalakaros szauna

Strandfürdő

A strand általában május 1. és szeptember 30. között üzemel. A több mint tízhektáros, szépen gondozott, parkos környezetben kialakított termálstrandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő medencetípust, gyógy-, termál-, családi-, hullám-, gyermek- és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét.
A strandon található csúszda együttes egy 81 méter hosszú „Anakonda”, kettő „Kamikaze” és egy három pályás változó esésű családi csúszdából áll. A csúszdák igénybevétele a strandbelépőben szerepel, külön díjat nem kell fizetni.
Az apróságok szórakozásáról fa játszótér, a kicsit nagyobbakéról egy óriás sakk gondoskodik. A mozgást kedvelők a többfunkciós – strand kézi-, kosár- és foci – strandpályát is használhatják. 

Járja be a zalakarosi fürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.
 

Fedett füdő: 


Tekintse meg a  gyerekmedencéket és a gyógyászatot is!Íme néhány 360 fokos kép a csúszdákról és a strandfürdőről:
 

Nézze meg a zalakarosi fürdőről készült videókat is!

A strandfürdő:
Az Adrenalin csúszdapark: 


Hova kiránduljunk a környéken?

Ha a gyerekekkel kirándulni támad kedvünk, látogassunk el az Ökoparthoz, melynek 15 méter magas kilátótornyából csodás panoráma nyílik magára a tóra, és a környező erdősávra. Maradandó élményt nyújt majd a gyerekeknek a 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, ahol megtekinthetjük Hanna hercegnő várát, a 7 vezér jurta tábort, kipróbálhatjuk az íjászkodást, az elektromos gokart pályát, a várjátszóteret, a kötélpályát és a lovaglást. A közeli Zobori Kalandozoo kültéri és beltéri élményeket is kínál, 4XD mozival, kipróbálhatjuk a csónakcsúszdát, a hullámvasutat, a kötélpályát, az óriáshintát, a virtuális valóság szimulátort, és a szabadulószobát is. 
Amennyiben inkább kerékpárral fedeznénk fel a város körüli szépségeket, megtehetjük a páratlanul szép Kis-Balaton körtúrát, mely 30 km hosszúságú. A Kányavári-szigeten természetvédelmi tanösvényen barangolhatunk, és fedezhetjük fel a környék élővilágát. Zalakaros Hat érzék programjához egy 2-3 órás interaktív városnéző élménytúrát készített a fürdőváros, jó idő esetén érdemes bejárni.
A város programjairól az alábbi linken olvashatunk részletesen. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Zalakarosi Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében