Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

10 dolog, amit mindig vigyünk magunkkal a strandra

2023. 07. 14. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Augusztus, a remények szerint, még megörvendeztet minket strandidővel. Éppen itt az ideje, hogy átnézzük a strandtáskánk tartalmát. Jöjjön 10 dolog, amit sose hagyjunk otthon, ha vízpartra vagy strandra készülünk!

Minél több folyadék

A strandon, fürdés és napozás közben nagyon fontos a hidratálás még akkor is, ha már szűnőben a legnagyobb nyári forróság. Sosem szabad arra apellálnunk, hogy majd a strandon vásárolunk valamit. Sokkal biztosabb – és gazdaságosabb is – ha viszünk otthonról egy-két üveg innivalót, lehetőleg ásványvizet, melynek az üvegét – ha van kút a strandon – szükség szerint újratölthetjük. Nagyon jó ötlet az ásványvizet indulás előtt 1-2 órára betenni a fagyasztóba, hiszen így sokáig hideg víznek örülhetünk napozás közben. Strandon tehát legjobb a víz, de a fürdőzés után akár ezekkel a saját készítésű finomságokkal is lehűthetjük magunkat.

Hatékony napvédő krém

Előfordul, hogy olykor szeszélyesebb az időjárás, szél is fújdogálhat és nem érezzük olyan erősnek a napsütést, azonban ilyenkor is védekeznünk kell a káros sugarak ellen. Nyár végén és ősz elején is szükség van napvédő krémre. Ha nem akarunk este égett bőrrel jajongani az ágyban, ezt semmiképp se hagyjuk otthon.

Pléd vagy matrac, amire fekszünk

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor vizes testünkkel a strandtörölközőre fekszünk, melyen utána megtapad a homok, a por és a föld. Sokkal jobb ötlet – még ha egy kis pluszt jelent is a táskában – vinni egy külön plédet vagy matracot, amire ráfekszünk a strandon, miután nyugodtan megtörölköztünk.
10 dolog, amit mindig vigyünk magunkkal a strandra

Sebtapasz

A vízálló sebtapasz szükségességét egy strandon senki sem kérdőjelezi meg. Elég egy élesebb kavics, egy kagyló, egy csúszás vagy egy rossz mozdulat, s máris nagy szükség van rá. Persze mindig reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de jobb, ha velünk van.

Könyv vagy magazin

Nincs is kellemesebb, mint a strandon, a napernyő alatt, limonádét kortyolgatva olvasgatni. Sokkal jobban járunk, ha kedvenc újságunkat vagy regényünket magunkkal visszük, így nem szükséges a helyi stand nem mindig kielégítő kínálatából válogatni.

Napszemüveg

UV védelemre a szemünknek folyamatosan szüksége van. Ráadásul a napszemüveg a strandon is öltöztet.
10 dolog, amit mindig vigyünk magunkkal a strandra

Strandpapucs

Sokan gondolják úgy, hogy strandon mezítláb a legkényelmesebb és legegészségesebb járni. Ez is egy érv, de a forró homokra, a hegyes kavicsokra, a fűben megbúvó éles és szúrós dolgokra gondolva mégsem árt, ha felhúzzuk azt a flip-flopot.

Strandjátékok

A strandon a vízi és szárazföldi játékoknak nem csupán a gyerekek, de a szülők vagy a fiatal felnőttek is jó hasznát veszik. Egy felfújható labda, egy frizbi, egy homokozó lapát vagy egy csomag kártya igazán nem foglal sok helyet, viszont óriási sikerünk lehet vele a társaságban.
10 dolog, amit mindig vigyünk magunkkal a strandra

Babahintőpor

Sokan nem is tudják, mi mindenre használható a babahintőpor. Kiváló például a homok távoltartására a strand végeztével. Ha lábunkról egy kis vízzel lemossuk a homokot és utána bedörzsöljük hintőporral, nem tapad ránk újra homokszemcse, és tiszta lábbal bújhatunk a cipőnkbe.

Zacskó a vizes ruháknak

Az egyik legfontosabb dolog kényelmünk érdekében, mégis sokszor otthon hagyjuk: a vizes fürdőruha, törölköző és papucs hazaszállítására alkalmas nejlont vagy műanyag zsákot. Érdemes mindegyiknek külön-külön vinni egyet, strandoló társaink feledékenységét is beleszámítva a vízhatlan zsákocskákból sosem lehet elég.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...