Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

80 fokos gyógyvíz a szlovén-osztrák határon

2022. 11. 11. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hallottak már Ausztria legegészségesebb pontjáról? Úgy hívják, Bad Radkersburg. Érdemes megismerni a szlovén határon, a Mura partján fekvő kisváros gyógyhatású termálfürdőjét, mely a magyar határtól alig 50 kilométerre van. Induljunk együtt Stájerország felé!
Bad Radkersburg városkája nincs messze a magyar határtól, akár Ausztria, akár Szlovénia felől is megközelíthetjük. Bármelyik utat választjuk, mindenképpen gyönyörű dombok és lankás tájak között érhetjük el a Mura parti kisvárost, amelynek messziről is jól látható jelképe a hegy tetején álló kastély. Bad Radkersburg érdekessége, hogy a Mura folyó úgy szeli ketté, hogy egyik oldala Szlovéniához, a másik pedig Ausztriához tartozik. A folyó egyik partja jelenleg Bad Radkersburg  - Ausztria, másik fele pedig az ikerváros Gornja Radgona, Szlovénia. Az már csak a hab a tortán, hogy egykor magyar város volt, Regede néven.

80 fokos gyógyvíz majdnem 2000 méter mélyről

A város termálfürdője nagyon sok turistát vonz a környékre. A nyugalom, a csend és a falusi környezetbe épített korszerű wellness központ népszerűvé tette Stájerország legdélebbi fekvésű termálfürdőjét, ahol minden a mozgás és az egészség körül forog. A meleg vizű források különleges minőségét itt sokkal inkább összekapcsolják a kényeztető- és pihentető ajánlatokkal, gyengéd gyógykezelési lehetőségekkel és családbarát szabadidő eltöltési lehetőségekkel, mint bárhol máshol.
80 fokos gyógyvíz a szlovén-osztrák határon
A Bad Radkersburg-i Parkthermét különleges minőségű termálvizének köszönhetően Ausztria „legegészségesebb pontjaként” is emlegetik. Az egyik legforróbb és ásványi anyagokban leggazdagabb termálforrás különösen a mozgásszervekre gyakorol rendkívüli hatást. Az 1970 méter mélyről felszínre törő termálvíz hőmérséklete 80 fok. A termálmedence kellemes, 37 fokra lehűtött vize pihentető, lazító és az egészséget támogató fürdőkre alkalmas. Magas ásványi anyag tartalma miatt a víz az egész testre jótékony hatással van.
80 fokos gyógyvíz a szlovén-osztrák határon

Óriási vízfelület és szauna kínálat

A 2500 m2 vízfelület, termálmedencék forrásöböllel és pezsgőágyak, 50 méteres sportmedence, óriás csúszda, élménycsarnok, kisgyermekmedence kicsiknek és nagyoknak egyaránt elegendő játékteret biztosítanak. A Bad Radkersburg-i Parktherme minden tekintetben azt a filozófiát vallja, hogy a vendégnek különleges minőségű szabadidő eltöltést és jó közérzetet kell nyújtani.
80 fokos gyógyvíz a szlovén-osztrák határon
Valódi energia- és erőforrásnak számít a számos pihenőoázis, a változatos szaunázási lehetőség a nagyszabású szauna-világban és az aroma-fény-templom jótékony környezete vagy a gyógynövényszoba. A legnépszerűbb talán a panoráma szauna, melynek minden oldala üveg, és főleg sötétedés után szuper a kilátás a fürdő ápolt területére. Este lángok égnek és különböző fényforrások teszik hangulatossá a területet.
Fürdőajánló
Parktherme Bad Radkersburg

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...