Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

9 gyönyörű fürdőhely a világon

2024. 02. 19. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Izlandon egy erőműből kialakított fürdőben, Japánban egy feltörő vulkanikus forrásban, Oroszországban autentikus bányában, Tibetben a gleccserek között, Balin egy trópusi erdőben is lehet relaxálni. Tartson velünk egy izgalmas utazásra! Így fürdőznek a világ körül.
Kék Lagúna, Izland
Izland délnyugati részén található a Blue Lagoon, amit a világ 8. csodájaként is emlegetnek. A gőzvíz természetes földalatti képződése az egyik legritkább földi folyamat a világon. Forró termálvize, gyógyhatású iszapja miatt rengetegen látogatják, és persze a látványa is mesés. Teljesen véletlenül alakult ki egy hőerőműnek köszönhetően 1976-ban. A víz hőmérséklete általában 37-39 °C fok. A lagúna területén szauna és gőzfürdő is működik, sőt, a gyógyvízre épített klinikán egyéb gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Kék Lagúna
Beppu fürdőkomplexum, Japán
Beppu város és környéke a nap minden pillanatában, gőzfelhőben fürdik az aktívan bugyborékoló, mélyből feltörő forró víznek köszönhetően. A Beppu a világ második, illetve Japán első számú gyógyfürdője a feltörő víz mennyiségét tekintve. A város közel 3750 hőforrással és kb. 168 közfürdővel rendelkezik.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Beppu fürdőkomplexum
Kangal gyógyfürdő, Törökország
1741-ben épült a hatalmas íves mennyezetekkel rendelkező, gyönyörű török Kangal fürdő. A fürdő felépítésében a hagyományokat követi, hideg és meleg része is van, melyek mind a nagy kupola alatt találhatóak, elszeparálva. A főleg vulkanikus ásványokat tartalmazó víz a bőrbetegségekre, izomkárosodásokra és bizonyos idegrendszeri panaszokra is kiváló.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Kangal gyógyfürdő
Leukerbad Therme, Svájc
A svájci Leukerbad Therme az Alpok legnagyobb termálfürdője. 1.400 méteres magasságban fekszik, és egész évben nyitva tart. Tíz medencéje közül van, amely 28, de van olyan is, amely 43° Celsius. A kültéri medencékből egészen elképesztő látványban lehet része azon szerencséseknek, akiknek alkalmuk nyílik például síelés után itt pihenniük.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Leukerbad Therme
Terme di Saturnia, Olaszország
A legenda szerint a Saturnia geotermikus forrásait Jupiter hozta létre, amikor világító csavarokat dobott a földre. A festői toszkán vidéken fekvő Terme di Saturnia forrásnál feltörő 37,5 fokos víz természetes úton létrejött zubogó ‘kőkádakban’ folyik, majd folyóként tűnik el a nádasban. Másodpercenként 800 liter víz tör fel, de lelassulva, kellemesen masszírozó hatással folyik lefelé.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Terme di Saturnia
Yambajan, Tibet
A világ egyik legszebb helyen lévő forrását gleccserek, óriási erdők és hófödte hegyek szegélyezik. A víz nagyon forró 70° Celsius, ezért ciszternákban kell lehűteni, hogy a fürdőzők 2 medencében élvezhessék jótékony hatásait. A legszebb látványt talán a hideg reggeleken nyújtja a hely, ilyenkor a teljes vízfelület fölött forró pára gőzölög, és teszi sejtelmessé az elénk táruló, amúgy sem hétköznapi panorámát.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Yambajan
Banjar fürdő, Bali
A dzsungel közepén egy trópusi kertben helyezkedik el Balin a különleges Banjar fürdő. A medencébe 8 mitológiai sárkánygyík szájából folyik a 37 fokos termálvíz, amely leginkább reumatikus panaszok gyógyítására ajánlott.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Banjar fürdő
Takaragawa Onsen, Japán
Japán híres a forró hőforrásairól, vagyis az onszenről. A vulkanikus területen fekvő országban legalább húszezer helyen, minden zegben-zugban, elsősorban a természetben, sokszor lélegzetelállító környezetben találhatók ezek az ásványi anyagban gazdag gyógyvizes fürdők. A Takaragawa Onsen-t gyönyörű hegyek és fák között találjuk.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Takaragawa Onsen
Sanduny Banya, Oroszország
Oroszország legrégebbi, 1808-ban alapított közfürdője a moszkvai Sanduny Banya. Ez az oroszos eleganciával díszített bánya a leginkább fényűző a városban, és több meleg gőzös szobából és rendkívül hideg medencékből is áll.
9 gyönyörű fürdőhely a világon
Sanduny Banya
Nyitókép: Terme di Saturnia, Olaszország

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...