Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

A Gellért fürdő és a szálloda is megújul

2016. 02. 25. 09:13
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
A CP Holdings és a Danubius Hotels Zrt. megbízást adott a CBRE londoni irodájának, hogy kutasson fel megfelelő befektetési partnert egy közös vállalathoz, amely a budapesti Gellért Hotel felújítására jönne létre.
A tervek szerint a műemlékvédelem alatt álló szálloda eredeti értékeit, régi fényét helyreállítják, hogy visszanyerje Közép-Európa vezető szállodái között egykor elfoglalt prominens helyét – derült ki a Danubius közleményéből.
Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója a turizmus.com kérdésére válaszolva elmondta: örül a Danubius tervének, és nagyon várja, hogy az ugyancsak felújítás előtt álló patinás fürdő mellett régi fényében pompázik majd a szálloda. Megjegyezte, hogy korábban maga a BGYH Zrt. is gondolkodott azon, hogy akár tőkével is beszálljon a Gellért Szálloda felújításába.
A Gellért Fürdőben egyébként 2017 tavaszán kezdik meg a gépészet 1 milliárd forint értékű felújítását, ősszel pedig hozzálátnak két új, beltéri medence kialakításának a mostani, kabinos öltöző helyén. Az ugyancsak 1 milliárd forintos medenceépítés miatt más területre költöztetik az öltözőt.
A körülbelül fél-háromnegyed évig tartó, összességében 2 milliárd forint értékű felújítás mellett a fürdő nem lesz zárva, folyamatosam várja a vendégeket.