Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

A közel négyszáz éves fürdőben a tóparton, mozizás közben gyógyulhatunk

2016. 04. 11. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A hozzánk közel eső Burgenland legrégebbi és legnagyobb termálvizes fürdőkomplexumának bányaszaunájában mindig misztikusan sötét van. A Szombathelytől körülbelül 50 kilométerre fekvő Bad Tatzmannsdorf, azaz Tarcsafürdő, ötcsillagos kényelmet és magas minőséget kínál vendégeinek.
Magyarország valódi fürdőnagyhatalom, de azért a „sógorok” sincsenek lemaradva. Ausztriában rengeteg fürdő, strand és élménypark várja a pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat. Határon túli gyógyfürdőmustránkat ezúttal Ausztria, azon belül is Burgenland egyik színvonalas fürdőkomplexumával folytatjuk.

Majdnem négy évszázada gyógyfürdőként üzemel

A település három gyógyforrásait már a bronzkorban és a római korban is ismerték. A korai középkorban a környék kisnemesi családok birtoka lett, egyik volt ezek közül a városkának nevet adó a Tarcsa család is. A gyógyfürdő keletkezéséhez népi hagyomány is fűződik. Az egyik elbeszélés szerint egy beteg disznókat legeltető kanász fedezte fel az itteni források gyógyhatását. A másik történet szerint egy Áron nevű csodadoktor kezdte a források vizét gyógyításra használni. A gyógyforrások első hivatalos említése is 1621-ből a regensburgi krónikából származik, ma ezt az időpontot tartják a fürdő hivatalos keletkezésének.  A klasszikus gyógyüdülőhely az idők során modern pihenőoázissá fejlődött, ahol a kínálat középpontjában a gyógyulás, a termálfürdőzés és a mozgás áll.

Élmény a legfelsőbb szinten, 2000 m2-en

Tarcsafürdő termálvize nátrium-hidrogénkarbonátos-kloridos, magas ásványianyag-tartalmú termálvíz, kén- és radonmentes. Különösen jól bevált izomfeszültségek és sérülések kezelésében, valamint ízületi és mozgásszervi panaszok esetében. De a fürdőben nem elsősorban a gyógyászaté a főszerep, itt a wellness áll a középpontban.
 
Bad Tatzmannsdorf termálfürdő teljes vízfelülete mára több mint 2000 m2. A komplexum különlegessége a hozzá tartozó skanzen, amely romantikus hangulatot varázsol a fürdő köré. Egyedülálló a tóban kialakított termálmedence is, amely 36°C-os hőmérsékletével, a hozzá tartozó vízesést imitáló fúvókákkal és a hangulatos esti fényjátékokkal szinte elvarázsolják a fürdőzőket.
A közel négyszáz éves fürdőben a tóparton, mozizás közben gyógyulhatunk

A legnagyobb szaunakomplexum Ausztriában

A szaunázás szerelmeseit 16 szauna, ebből 5 termál szauna várja Bad Tatzmannsdorfban. A hideg- és meleg vizes medencék, valamint a különböző témaszaunák miliője ritkaságszámba megy. Évek óta Ausztria legszebb szauna világaként ismert. A sokféle szauna élmény között ki lehet próbálni a tószaunát, ami egy burgenlandi specialitás sok náddal és szalmával. A római szaunákban a vérkeringés optimálisan működik a 37° és 80°C közötti hőmérsékleten, a bányaszaunában pedig misztikusan sötét van, a vendégnek eddig ismeretlen szauna élményben lesz része.

Fürdő után kirándulás

A fürdő- és szauna részleg mellett a Bad Tatzmannsdorf termálfürdő vendégeit egy ingyenes wellness részleg, a sport szerelmeseit pedig a termálfürdő közelében található futó-, bicikli-, golf és teniszpályák várják. Ezen kívül Tarcsafürdőn járva érdemes – kondíciótól függően – kisebb vagy nagyobb kirándulást tenni a természetben. Rengeteg, különböző nehézségű turista útvonal és kerékpárút vezet a környező erdőkben, de remek kikapcsolódást jelenthet a település mellett található nemzetközi színvonalú golfpálya is.

Szóljon hozzá