Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Május 1-i ajánlatokMájus 1-i ajánlatok További ajánlatok

Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk

2017. 02. 20. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Jártak már a horvát Zagorje térségének mesés lankái között? Dalmácia felé tartva, Zagrábtól nem messze találjuk Krapinske Toplice-t, melyet már a római hódítók is nagyon kedveltek. Adjanak egy esélyt a településnek, gyönyörű fürdő várja önöket a zöldellő dombok között! Ismerjék meg az Aquae Vivae-t!
 

Az éltető víz hazája

Krapinske Toplice ismert termál gyógyhely egy, a Zagorje dombjai között egy csendes völgyben, Zágrábtól 34 kilométernyire. A település már rómaiak idejében is ismert volt, Aquae Vivae, azaz éltető víz néven, erről kapta nevét a ma a településen működő modern wellnessközpont is. A vendégeket a komplexumban nyitott és fedett medence, a fürdő környékén pedig gyalogos- és kerékpáros utak Dva izvora hálózata várja. A hely ékessége a Szentséges Szentháromság-templom, a Mária Magdolna-kápolna, és megtekinthetjük Jakob Badal, a gyógyhely megalapítójának mauzóleumát is.
Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk

Már 18. századtól kedvelt fürdőhely volt

A rómaiak után az itteni gyógyvíz orvosi használatáról az első forrás a 18. század végéről származik. Ekkor alapították a Dubrava-fürdőt és a Rukavina-fürdőt. A gyógyító központok mellé később vendégházakat, éttermeket és szállodát építettek. Később a tulajdonosról elnevezve a gyógyvizes medencék és a gyógyító központ összekapcsolásával megnyitották a Badel parkot is. A kellemesen meleg gyógyvíznek és az enyhe éghajlatnak köszönhetően a fürdőt egyre többen keresték fel, így a 20. század második felében a fürdőt kibővítették, a gyógyítás mellett egyre inkább az idelátogatók pihenését, kikapcsolódását is szolgálta.
Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk

Többféle betegséget is gyógyít a helyi víz

A településen négy forrásból is felszínre törő termálvíz 39-41 fokos, magas magnézium-, hidrokarbonát- és kalciumtartalommal rendelkezik. A vizet Európa hatodik legjobb minőségű gyógyvizeként tartják számon. Különösen reumatológiai, gerinc, idegi- és izombántalmak, cukorbetegség szövődményei, prosztata megbetegedés és ortopédiai jellegű bántalmak kezelésére ajánlják. Napjainkban a településen a Krapinske Toplice speciális orvosi rehabilitációs kórház mellett három magántulajdonban álló kórház is működik: a Magdalena speciális szív-és érrendszeri sebészeti és kardiológiai kórház, az Akromion speciális ortopédiai és traumatológiai kórház, valamint a Vita belgyógyászati rendelő.

Modern aquapark az ókori emlékek nyomán

A mind építészetében, mind felszereltségében fantasztikus Aquae Vivae fürdő és aqauapark kiváló pihenési lehetőséget, kikapcsolódást és családi programot kíván gyógyulni és relaxálni kívánóknak egyaránt. A fürdő komlexumban 500 m2-nyi vízfelület várja a látogatókat, ennek háromnegyede fedett, télen is igénybe vehető fürdőrészleget jelent.
Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk
A medencékhez több tucatnyi vízi attrakció – csobogók, lassú folyó, kisebb és nagyobb csúszdák, buzgárok – tartoznak. A fürdő legnagyobb medencéje a hullámmedence, ahol naponta többször is 10-15 perces hullám programokkal kedveznek a látogatóknak.
Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk
Az Aquae Vivae szenzációja a 23 m2-es búvármedence, ahol oktatók segítségével ismerkedhetünk a búvárkodás rejtelmeivel a majdnem 5 méter mély medencében.
Búvárkodás a tenger felé félúton – csodaszép fürdőt találtunk
Fürdőzés, úszás és játék után megpihenhetünk az Aquae Vivae wellness részlegében, ahol többek között szépen kiépített szauna világ is várja a látogatókat.

Ötcsillagos szórakozás a gyerekeknek is

A turisztikai honlapokon több helyütt is öt csillagos minősítést kapott az Aquae Vivae gyermek részlege, ahol több 30-35 fokos medencében rengeteg kicsiknek és nagyobbaknak való vízi játék várja a gyerekeket. A kicsit a fürdő parkjában vonatra szállhatnak, melynek állomásainál társasjátékokban és ügyességi játékokban tehetik próbára a tudásukat.

Szóljon hozzá