Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Családi fürdőparadicsom - Ausztria második legjobb fürdője Burgenlandban

2021. 11. 09. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ausztria legjobb gyógyfürdői, termálfürdői közül már többet is bemutattunk korábban olvasóinknak. Ezúttal egy a határtól alig néhány kilométerre található fürdőkomplexumot veszünk célba, amelyet már Ausztria második legjobb fürdőjének is megválasztottak. Az úti cél Stegersbach és az Allegria Therme!

Kénes termálvíz 3000 méter mélyről

Stegersbach, azaz magyar nevén Szetelek egy hangulatos mezőváros Ausztriában Burgenland tartományban a Németújvári járásban. A Stegersbach golf- és termálrégió az elmúlt években történt fejlődésnek köszönhetően a felüdülés új dimenzióját kínálja az üdülővendégeknek. A modern szállodák tovább erősítik a település természetes erejét és energiáját. Az új szállodáknak köszönhetően az üdülővendégek minden árkategóriában minőségi és modern szálláshelyek közül válogathatnak. A városka legnagyobb vonzerejét a termálvíz és a hozzá kapcsolódó korszerű fürdő jelenti. A meleg gyógyvíz 3000 méter mélyről tör a felszínre és magas kéntartalma miatt gyógyításra is használják, sőt kozmetikumokat is készítenek belőle. A stegersbachi termálvíz segíti a szív és érrendszeri, valamint a keringési rendellenességben szenvedők gyógyítását, de jó hatással van az ízületekre és a csontokra is. A rendkívül gazdag ásvány tartalmú vizet a Dolce Vita spa részlegben használják fel, míg a másik, valamivel alacsonyabb gyógyhatású termálvíz táplálja a medencéket.
Családi fürdőparadicsom - Ausztria második legjobb fürdője Burgenlandban

14 medence, 1500 négyzetméternyi vízfelület

A stegersbachi termálfürdőben mindenki jól érezheti magát, mert itt a játék, a sport, a szórakozás és a pihenés áll a kínálat középpontjában. A családi termálfürdőben 14 különböző hőmérsékletű és mélységű medence várja a vendégeket, valamint 1500 négyzetméternyi vízfelület áll a babák, kisgyermekek és gyermekek rendelkezésére. Emellett a változatosságot szolgálja egy nagy termálmedence is vadvízi sodrófolyosóval és pezsgőfürdővel, két szabadtéri medence vízeséssel, egy hullámmedence, egy sportmedence, valamint masszázsmedencék és egy hideg vizes medence a szaunázás utáni lehűléshez.
Családi fürdőparadicsom - Ausztria második legjobb fürdője Burgenlandban
A gyereknek épített játékos csúszdák mellett óriás csúszda is várja az adrenalin függőket. Az egyik csúszda időmérő rendszerrel felszerelt, így akár versenyezhetünk is, ki csúszik le leggyorsabban. Akik ellazulásra vágynak és új erővel szeretnének feltöltődni, azoknak érdemes ellátogatniuk a 2200 m2 területű szauna oázisba, ahol különféle szaunák és gőzfürdők, valamint fedett és szabadtéri pihenőhelyek gondoskodnak arról, hogy a hétköznapok gondjait hamar a hátunk mögött hagyjuk. Találunk olyan szaunát, ahol a gyerekeket is szívesen látják, de kipróbálhatjuk a bio, az aroma és a gyógynövényes szaunát is, emellett különleges szeánszokon is részt vehetünk minden nap. A gyerkőcök kipróbálhatják a sellőúszást egy színes sellőruhában, amit színesítenek a vízben történő egyedi jellegű hullámmozgásos feladatok, úszásalapok, szinkronúszó és mozgásfejlesztő gyakorlatok.
Családi fürdőparadicsom - Ausztria második legjobb fürdője Burgenlandban
A termálfürdő 6700 négyzetméteres parkjában szabadtéri attrakciók sokasága várja a vendégeket: a kínálat a különféle vizes játékoktól a strandröplabda pályán és homokozókon át egészen az ugráló várig terjed.

A fürdőzés mellé is kiváló programokat kínál a térség

Az évi több mint 300 napsütéses napnak köszönhetően Stegersbach ideális feltételeket kínál a golfozáshoz. A kellemes klímának és a kifejezetten hosszú golfszezonnak köszönhetően Stegersbach igazi golfparadicsommá vált.
A Dél-Burgenland szívében található Stegersbach a legújabb termál és wellness ajánlatok, valamint Európa legnagyobb golfpálya rendszere mellett számtalan további kikapcsolódási lehetőséget is kínál, így például 600 kilométer kerékpárutat Dél-Burgenlandban, 450 kilométernyi túraösvényt és lovasoknak szóló ajánlatok sokaságát, valamint 45 kilométernyi futó- és gyalogösvényt, melyek mindegyike GPS túraként is szerepel. Érdemes odafigyelni a térség gasztronómiai értékeire is, hiszen nagyon sok kóstolni való akad, az ínyenc konyhától kezdve a helyi specialitásokon át egészen egy kiadós fatányéros uzsonnáig. A pannon klíma, a lankás dombvidék és a megfelelő talajadottságok ideális feltételeket teremtenek a szőlőtermesztéshez és a bortermeléshez. Érdemes megkóstolni a régió kiváló minőségű vörös- és fehérborait, de minőségi pálinkák is készülnek Stegersbachban és a környékén.
Családi fürdőparadicsom - Ausztria második legjobb fürdője Burgenlandban

2016-ban Ausztria második legjobb fürdője lett

A legszigorúbb szakmai ítészek és a látogatók szerint is minőségi kikapcsolódást nyújt. 2016-ban második alkalommal osztották ki az Ausztria legjobb fürdője elnevezésű díjat. A felmérés során egy piackutató intézet több mint ötezer olyan személyt keresett meg, akik az elmúlt egy évben megfordultak valamelyik osztrák fürdőhelyen. Az érintettek negyvennégy szempont alapján összesen harmincöt osztrák fürdőt értékelték.  Ezek összesítése alapján alakult ki az a lista, amelyen az első helyen az  Eurotherme Bad Schallerbach szerepel, az összesített népszerűségi lista második helyére pedig a stegersbachi Allegria Therme.
Fürdőajánló
Allegria Therme
Stegersbach (Szentelek)
Látnivalók
Megközelítés

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...