Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Díjeső és vendégszámbővülés a budapesti fürdőkben

2016. 11. 23. 20:00
Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.
Fürdőzés
A Budapest Gyógyfürdői Zrt. állandó fürdői az idei év első három negyedévében is kitűnően teljesítettek. 2016. január–szeptemberi időszakban közel 2,2 millió vendég kereste fel az állandó fürdőket, ami közel 5%-os növekedést jelent.
Természetesen a legtöbb vendég idén is a Széchenyi fürdőt kereste fel. A fürdőkben végzett legutóbbi kutatás alapján a történelmi fürdőkben idén is jelentős a külföldi vendégek aránya. A Széchenyi és Gellért fürdő esetében ez az arány megközelíti a 80%-ot, míg a Rudas fürdőben a vendégek közel fele külföldi. A külföldi vendégek többsége nyugati-európai országokból (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország) és az Amerikai Egyesült Államokból érkezik.
Budapesten rendezték meg az EuroCHRIE (The Hospitality Educators) éves konferenciáját, mely minden évben a szálloda és vendéglátás képzőintézményeinek, valamint a kapcsolódó globális cégeknek és a helyi szolgáltatóknak a meghatározó seregszemléje.Az eseményen több mint 250 szakértő vett részt több mint 30 országból. A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete által koordinált rendezvény gálavacsoráján a Budapest Gyógyfürdői Zrt. elnyerte az EuroCHRIE regionális díját. A díjat az adott régióban a vendéglátás, illetve a turizmus iránt, kiemelkedően elkötelezett szervezetek kapják meg.
A Magyar Cement-, Beton és Mészipari Szövetség „Minden építés alapja 2016” című pályázatán a Rudas fürdő homlokzata elnyerte a zsűri különdíját középület kategóriában. A pályázat célja megismerni és megismertetni azon köz- és lakóépületeket, üzemeket és telephelyeket, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott építőanyag a beton, amely a víz után a második leggyakrabban használt alapanyag a világon. A zsűri a nem szokványos, egyedi, különleges megoldásokat díjazta. A Rudas fürdő új részlegének homlokzatát a Nirmana Építésziroda tervezte.
Ebben az évben sem maradt el a Budapest Gyógyfürdő Zrt. ötletes strandkampánya. Idén nyáron a Keleti Pályaudvar 7-es buszmegállóját alakították át medencévé. Az élmények fokozására építettek be egy vízzel telített, buborékoló látványelemet. A beépített VR-technológiának, illetve a kialakításnak köszönhetően körbe lehetett nézni egy medencében. Ezt a kreatív megoldást az idei Lollipop versenyen bronz minősítéssel jutalmazták.
Fotó: Kiss Gergő